Рецепт класичного львівського сирника

1 хв на прочитання12 Січня 2023, 22:39

Випікай 50-60 хвилин при температурі 160°C

Рецепт львівського сирника - пляцка, який сподобається кожному.

Інгредієнти:

для тіста:

 

для глазурі:

 

- 1 ст. ложка вершкового масла;

- 2 ст. ложки сметани;

- 2 ст. ложки какао;

- 2 ст. ложки цукру.

Приготування:

Відвари картоплю і розітри її до однорідної маси. З лимона зніми теркою жовту цедру. Відокрем жовтки від білків. Міксером збий жовтки з цукром до утворення світлої тягучої маси. Перетри сир через сито.

Змішай картопляне пюре з сиром, м'яким вершковим маслом, розпушувачем, цедрою і перемішай. Додай у масу жовтки і гарненько перемішай.

Потім додай родзинки і знову перемішай. Охолоджені білки збий із сіллю, акуратно введи в сирну суміш і перемішай.

Виклади тісто у форму, застелену пергаментом, і випікай 50-60 хвилин при температурі 160°C. Готовий сирник залиш трохи постояти у вимкненій духовці, інакше від перепаду температур він може осісти.

Для глазурі в каструлі змішай всі інгредієнти і, помішуючи, нагрій на повільному вогні до розчинення. Остиглий сирник полий шоколадною глазур'ю.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: