Рецепт львівського сирника - пляцка, який сподобається кожному.
Інгредієнти:
для тіста:
для глазурі:
- 1 ст. ложка вершкового масла;
- 2 ст. ложки сметани;
- 2 ст. ложки какао;
- 2 ст. ложки цукру.
Приготування:
Відвари картоплю і розітри її до однорідної маси. З лимона зніми теркою жовту цедру. Відокрем жовтки від білків. Міксером збий жовтки з цукром до утворення світлої тягучої маси. Перетри сир через сито.
Змішай картопляне пюре з сиром, м'яким вершковим маслом, розпушувачем, цедрою і перемішай. Додай у масу жовтки і гарненько перемішай.
Потім додай родзинки і знову перемішай. Охолоджені білки збий із сіллю, акуратно введи в сирну суміш і перемішай.
Виклади тісто у форму, застелену пергаментом, і випікай 50-60 хвилин при температурі 160°C. Готовий сирник залиш трохи постояти у вимкненій духовці, інакше від перепаду температур він може осісти.
Для глазурі в каструлі змішай всі інгредієнти і, помішуючи, нагрій на повільному вогні до розчинення. Остиглий сирник полий шоколадною глазур'ю.