Цей кетчуп немарно називають «Язика проковтнеш».
Інгредієнти:
помідори — 2,5 кг
цибуля — 6 шт.;
часник — 1 головка;
зелене яблуко — 6 шт.;
солодкий перець — 4 шт.;
чорний перець — 1 ч. л.;
духмяний перець — 1 ч. л.;
гвоздика — 1 ч. л.;
лаврове листя — 6 шт.;
кориця — 2 ч. л.;
сіль — 1,5 ст. л.;
цукор — 8 ст. л.;
оцет яблучний 6 % — 150 мл.
Приготування.
Усі овочі пропустити через м’ясорубку.
Поставити отриману суміш на вогонь, довести до кипіння. Тепер вогонь зменшити і добре випарувати.
Спеції можна загорнути в «мішечок» із марлі, обв’язати ниткою і кинути варитись у кетчуп — так спеції віддадуть свій аромат. Вариться так кетчуп до бажаної консистенції — 2 години на маленькому вогні. Коли кетчуп уварився — влити оцет, сіль і цукор.
За класичним рецептом кетчуп перетирають через сито. Або можна остудити, пропустити через соковитискач. Далі нагріти знову, довести до кипіння і все, як і вище. Виходить класичний кетчуп на зиму із помідорів у домашніх умовах. Дуже пряний і смачний.
Також ми розповідали про консервовані баклажани з солодким перцем і помідорами.