Вєтрова Влада2 хв на прочитання16 Жовтня 2022, 23:34
Шеф-кухар Тарас Кліпін на своєму YouTube-каналі опублікував рецепт легкої вечері.
«Це фантастично легкі ньоки або галушки з картоплею, грибами та запашним пармезаном. Таке варто спробувати приготувати і не раз, адже страва готується просто і швидко, а смак такий, що ви дійсно не очікували отримати його за наявності таких простих інгредієнтів», — розповів шеф-кухар.
Рецепт галушок з грибами
Інгредієнти:
- Відварена картопля — 3 шт.
- Сіль/ Чорний перец — на смак.
- Яєчний жовток — 2 шт.
- Зелень — 5 г
- Борошно — 45 г
Начинка:
- Цибуля порей — 50 г
- Вершкове масло — 15 г
- Оливкова олія — 10 г
- Гриби шампіньйони — 70 г
- Сир Пармезан — 15 г
Приготування:
- Відварюємо картоплю, розчавлюємо в пюре, солимо та перчимо. Додаємо до картоплі два яєчні жовтки та борошно, замішуємо тісто.
- Нарізаємо петрушку(лише листочки!), або будь-яку іншу зелень. Ставимо нагріватись воду.
- Починаємо робити начинку: ріжемо цибулю порей і смажимо її на міксі вершкового масла та оливкової олії. Поки цибуля смажиться, нарізаємо гриби десь на 4 чи 6 дольок. Також додаємо їх до цибулі на пательню.
- Починаємо формувати ньоки: викладаємо трохи борошна на дошку і на руки, беремо трохи тіста і скатуємо кульку.
- Кульку кидаємо у воду на плиті, аби перевірити чи буде вона тримати форму. Якщо кулька не тримає форму — додайте до тіста ще борошна. Не забувайте помішувати цибулю та гриби, що смажаться.
- З тіста ліпимо ковбаску, та розрізаємо на частинки. На кожну трошки натискаємо пальцями і розплющуємо. Підсоліть воду та закидайте в неї ньоки на 3 хвилини.
- Дістаємо зварені ньоки та викладаємо на пательню до грибів та цибулі, щоб вони обмінювались смаками та гарно підсмажилися. Можна трошки підсолити цю суміш на пательні та додати вершкового масла.
- Викладаємо вже підсмажені ньоки, гриби та цибулю на тарілку та натираємо пармезан, аби присипати ним страву.
Смачного!