Вєтрова Влада3 хв на прочитання08 Серпня 2022, 16:45
Процес приготування цієї страви повністю виправдовує себе після першого ж укусу.
Для цієї страви потрібно лише чотири інгредієнти: курка, сіль, рослинна олія та борошно. Така смажена курка, поряд із червоним рисом і смаженими морепродуктами, є важливою частиною кухні Галла Гічі, субетнічної групи афроамериканців США. Для 89-річної кулінарки Емілі Маггетт, котра видала книгу про цю особливу кухню, ця курка може бути центральною частиною трапези, яка розповідає історію про їжу, культуру та сім'ю.
Учень Маггетт в захваті від того, якою виходить ця страва і що за нею стоїть:
«Якщо підрахувати й з'єднати ці точки, кухарі, як Меггетт, дотримувалися традицій, про які ми говоримо, щонайменше понад 100 років. Я вважаю, що це дуже важливо, оскільки ви отримуєте не лише кулінарну спадщину, але й урок історії з чимось таким простим, як смажена курка», — розповів кухар кулінарному виданню Eater, котре опублікувало рецепт, пише «НВ».
Рецепт смаженої курки
Інгредієнти (на 20−30 порцій):
- Курка: 8 ніжок, 8 стегон, 8 крил, 4 цілі грудки
- 1,5 ст.л. солі (+ за смаком)
- 3,8 л олії
- 4 ск. (500 грамів) борошна
Приготування:
- Очистіть курячу шкірку: акуратно зніміть її, проскрібаючи ножем, заберіть зайвий жир, а потім поверніть шкіру на місце. Приправте курку сіллю.
- Розігрійте олію в чавунній сковороді на сильному вогні. Вона має бути гарячою, але не диміти.
- Насипте борошно у великий паперовий пакет, додайте в в нього від 6 до 8 шматочків курки за раз. Однією рукою затисніть пакет зверху, а іншою притримуйте його знизу. Акуратно струсіть пакет з боку в бік, посипаючи шматочки курки борошном з усіх боків.
- Обсмажте ці шматочки, обережно поміщаючи їх в олію по одному. Не посипайте всі шматочки курки заздалегідь, робіть це безпосередньо перед смаженням.
- Після того, як ви помістите курку в олію, зменшіть вогонь до середнього та готуйте приблизно 20 хвилин. Коли курка стане золотисто-коричневою, переверніть її до підрум'янення з іншого боку, ще на 8−10 хвилин. Курка спливе, коли буде повністю готова. Слідкуйте за температурою олії, якщо вона недостатньо гаряча, курка вбере олію і стане жирною.
- Коли перша партія буде закінчена, покладіть курку на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб стік жир. Повторюйте цей процес, поки не закінчите.