- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Рецепт до літнього столу: конвертики з молодої капусти з сиром
Рецепт до літнього столу: конвертики з молодої капусти з сиром
Продукт складається з води (майже на 90%) та клітковини
У червні ігнорувати молоду капусту вже не вдасться — її значно більше у продажу, і ціна прийнятніша. Хрумку і соковиту красуню неодмінно треба їсти, бо ж смачна та повна вітамінів С, А, В1 та В2, Р, К, нікотинової кислоти та клітковини.
Енергетична цінність — одна з переваг білокачанної капусти. Продукт складається з води (майже на 90%) та клітковини, тому має мінімальну калорійність: у 100 г близько 27 кКал. Молоде листя менш поживне, ніж «старе», зате зовсім не гірчить і не містить крохмалю та сахарози. А тушкована молода капуста утричі ситніша, ніж салат зі свіжої капусти.
Капусту часто використовують у дієтичному харчуванні, і не випадково. Складні вуглеводи не підвищують ваги, але допомагають активізувати обмін речовин.
1 середня головка молодої капусти (500 г), 350 г сиру (гауда, ементаль), 3 яйця, близько 200 г панірувальних сухарів із пшеничного хліба, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець, сметана — для подачі.
У великій каструлі закип’ятити воду, добре посолити. Покласти капусту і варити 5 хв. Вийняти капусту і покласти у друшляк, щоб стекла рідина. Розібрати качан на окреме листя, підрізаючи його біля основи. Промокнути листя рушником. Нарізати сир пластинами. Покласти капустяні листки на дошку, у центр — сир. Загорнути конвертиками, підігнути краї.
Збити в мисці яйця, посолити і поперчити. На тарілку насипати сухарі. Вмочити капустяні конвертики в яйце, а потім обваляти в сухарях.
Розігріти на пательні оливкову олію. Обсмажити конвертики на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків. Подавати гарячими або холодними зі сметаною.