Догори
Дати відгук

Рецепт дня: смачні котлетки з баклажанами

Безпрограшний варіант для смачного обіду чи вечері!

2 хв на прочитання12 Серпня 2023, 21:00
Поділитись:

Запечені в духовці котлети – гідна альтернатива котлетам смаженим, адже виходять вони не гірші. Ця чудова м’ясна страва стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру: картопляного пюре, макаронів або каш. Котлети в підливі виходять ніжними та дуже ароматними, а смак баклажана практично не відчувається. Навіщо його додавати, спитаєте ви? Головна перевага інгредієнта полягає в тому, що він робить страву менш калорійною і кориснішою. Крім того, завдяки цьому овочу котлети стають соковитішими і м’якшими. Безпрограшний варіант для смачного обіду чи вечері!

Складові
Яловичий фарш 600 г, Цибуля 3 шт., Баклажан 1 шт., Сіль за смаком, Часниковий порошок 0,5 ч. л., Паприка 1 ч. л., л.Сметана 3 ст. л., Томатний сік 600 мл, Часник 3 зуб., Олія 1 ст. л., Часник 3 зуб.,  Чорний перець (мелений), Зелень за смаком.

Приготування
Очистіть баклажан і цибулю, після чого наріжте їх дрібним кубиком.

Розігрійте сковороду і додайте олію. Пасеруйте цибулю до прозорості, потім відправте до неї баклажани. Налийте в сковороду трохи води та тушкуйте до готовності. Не перетримайте, щоб баклажани не перетворилися на пюреподібну масу і не розвалилися.

Сформуйте котлети і обережно викладіть їх у жароміцну форму. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Тим часом збийте у блендері томатний сік, часник, зелень та сметану. Посоліть і поперчіть до смаку.
Через півгодини залийте котлети приготовленою сумішшю і продовжуйте готувати при температурі 200 градусів ще 20 хвилин.

Яка ж апетитна страва! Приготуйте ці смачні котлети з баклажанами в томатній підливі і переконайтеся в цьому самі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.