Рецепт чебуреків з тонким тістом і соковитою начинкою: максимально просто та нереально смачно
Соковиті, пузирчаті, хрусткі чебуреки з м’ясом.
За цим рецептом чебуреки готуються дуже легко. Їх смак не залишить байдужим нікого, а інгредієнти прості, такі що знайдуться на будь-якій кухні.
Необхідні інгредієнти:
- борошно пшеничне – 400 гр;
- вода – 150 мл;
- рослинна олія – 1/3 скл;
- сіль – 0,5 ч.л;
- яйця курячі – 1 шт.
Начинка:
- м’ясний фарш на свій смак – 400 гр;
- цибуля ріпчаста – 2 шт;
- яйця – 1 шт;
- вода – 0,5 скл;
- сіль, перець за смаком.
Окремо рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування:
Просіюємо борошно у глибоку миску. Розбиваємо в склянку яйце, доливаємо холодної води до країв, солимо, збиваємо вилкою до однорідного стану і виливаємо суміш у миску з борошном.
Добре розмішуємо, вливаємо одру третину склянки олії, перемішуємо. Замішуємо тісто руками. По консистенції воно не повинно бути гладким, його непотрібно місити довго. Як тільки борошняні пластівці перестають відпадати від тіста, припиняємо заміс. Загортаємо тісто у харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки очищаємо цибулю, подрібнюємо. Для чебуречного фаршу цибуля береться в розрахунку 1:1, так начинка буде соковита. Додаємо до фаршу цибулю, вбиваємо яйце, солимо, перчимо, перемішуємо. Вливаємо холодну воду, вимішуємо до однорідного стану.
Дістаємо тісто з холодильника. Розкочуємо тісто у великий пласт і вирізаємо блюдцем кружечки. Розкочуємо кожний тоненько, підсипаючи борошно, щоб воно не липло до стола.
На половинку кожного кружечка викладаємо по столовій ложці начинки, розрівнюємо і накриваємо другою половиною тіста. Добре заліплюємо краї чебуреків, додатково можна притиснути їх вилкою.
Розігріваємо в сковороді олію на середньому вогні, викладаємо чебуреки в масло так, щоб вони не заважали один одному. Обсмажуємо з двох боків до золотавої скоринки під закритою кришкою. У процесі смаження можете перевернути чебуреки кілька разів для рівномірного прожарювання. Зручно це робити двома вилками.
Готові чебуреки викладаємо на паперовий рушник або серветки, щоб видалити надлишки олії. Чебуреки виходять дуже хрусткими і соковитими.