Трохи про користь улюбленого багатьма овочів для здоров’я організму та кілька простих та незвичайних способів приготування цього диво-продукту.
А ви знали, що цвітна капуста – це смачний овоч, багатий не лише на варіації приготувань, а й на корисні властивості? Він здатний навіть зменшити ризики хронічних захворювань. Чим же ще така корисна цвітна капуста? І як правильно її приготувати, щоб зберегти всі необхідні речовини у ній?
У цвітній капусті міститься сульфорафан – це сполука, яка сприяє нормалізації артеріального тиску, зміцненню стінок судин, а також профілактиці серцево-судинних захворювань. Зміцнює кістки.
Капуста — це криниця вітаміну Е. Він відповідає за міцність кісток, а також покращує згортання крові і заважає кальцифікації кровоносних судин, роблячи їх більш еластичними. Уповільнює старіння, допомагає наситити клітини киснем.
У овочі багато антиоксидантів. Вони сприяють зміцненню стінок клітин, це дозволяє запобігти їх ушкодженню. Антиоксиданти у капусті уповільнюють окислювальні процеси, тим самим зупиняючи запалення та знижуючи ризик розвитку хронічних захворювань.
Це один із найулюбленіших дієтологами овочів. Цвітна капуста низькокалорійна, містить багато клітковини, яка сприяє швидкому схудненню, та вітаміни. Її можна їсти замість картоплі чи макаронів.
В одній порції цвітної капусти міститься добова норма вітаміну С. Тут його навіть більше, ніж у деяких цитрусових. А він, як відомо, підвищує стійкість організму до вірусів та мікробів, стимулює вироблення антитіл.