Догори
Дати відгук

Раціон у війну: чим замінити м’ясо, рибу та як їсти непопулярні пшоно і перловку

Корисно поєднувати крупи та бобові.

1 хв на прочитання30 Квітня 2022, 18:00
Поділитись:

Дієтолог Светлана Фус  розповіла, як у воєнний час організувати харчування, щоб знизити ризики захворювань системи травлення в умовах постійного стресу. Ділимося з вами порадами дієтолога.

Люди часто питають, чим замінити м’ясо, рибу та яйця в раціоні. На думку дієтолога, якщо є проблема купити м’ясо, яйця чи рибу, до раціону можна додати субпродукти, рибні чи м’ясні консерви та кисломолочні продукти.

"Активніше включайте бобові: горох, сочевицю, квасолю та нут. Це добре джерело рослинного білка", - додає Фус.

Зараз все більше люди купують не надто популярні у мирний час пшоно, пшеничну, ячну та перлову крупи. З чим їх краще поєднувати і як отримати максимум користі від споживання? 

"Ці продукти може й бюджетні, але за своєю харчовою цінністю не поступаються іншим крупам. У них є рослинний білок, харчові волокна, вітаміни та мінерали. За деякими споживчими характеристиками вони не поступаються вівсянці чи гречці. Якщо в доступі є вівсяна крупа, рекомендую активніше включати її в раціон. У ній, порівняно з іншими крупами, більше міститься розчинних харчових волокон, які дуже важливі для нашої кишкової флори. Корисно поєднувати крупи та бобові, підвищуючи біологічну цінність страви", - говорить дієтологиня.

Крім цього, якщо є можливість урізноманітнити харчування овочами, робіть це! Вони всі будуть корисними – і сирі, і приготовані, і квашені.

 До слова, лікар назвала овоч, який треба їсти всім жінкам старше 45 років.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.