Догори
Дати відгук

Рада ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину

Законопроект направлений на захист як малого так і великого бізнесу від негативних наслідків, у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу

2 хв на прочитання17 Березня 2020, 13:52
pixabay pixabay
Поділитись:

Верховна Рада прийняла законопроект про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусні хвороби (COVID-19).

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Як йдеться у пояснювальній записці до закону, документ розроблений з метою запровадження податкових та неподаткових пільг, пов’язаних із строком сплати податків, нарахуванням заробітної плати за дні вимушеного простою, термінами подачі податкових декларацій, термінами проведення перевірок, нарахування штрафних санкцій та пені, тощо.

Зазначається, що законопроект направлений на захист як малого так і великого бізнесу від негативних наслідків, у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Деталі

- Законопроект до 30 квітня звільняє фізичних осіб-підприємців і всіх, хто займається незалежною профдіяльністю від сплати ЄСВ, скасовує штрафи і пеню за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, податки на комерційну нерухомість і землю.

- Законопроект звільняє бізнес від основних штрафів і пені за порушення податкового законодавства, за винятком порушень зі сплати ПДВ, акцизів і ренти.

- Законопроект вводить мораторій на перевірки.

- Законопроектом на три місяці відкладається впровадження РРО для всіх "спрощенців".

- Законопроект звільняє громадян від штрафів і пені за прострочення виплат за споживчими кредитами з 1 березня по 30 квітня і вводить допомогу для тих, хто захворів і перебуває в самоізоляціі.

Наразі відомо, що уряд готовий запровадити надзвичайний стан.

Наразі в Україні заборонили міжміські пасажирські перевезення через коронавірус.

Як повідомляв GreenPost, з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.

Крім того, з 17 березня мають тимчасово закритися всі ресторани, кафе, бари, торговельно-розважальні центри, фітнес-центри. Заклади харчування зможуть продовжити працювати лише для доставки їжі "за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту".

Водночас мають працювати супермаркети, аптеки, банки і страхові компанії.

Також уряд доручив міністерству охорони здоров'я припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових через коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.