Догори
Дати відгук

Коронавірус в Україні: уряд готовий запровадити надзвичайний стан

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабмін готовий ввести надзвичайний стан в зв'язку з поширенням коронавірусу

1 хв на прочитання17 Березня 2020, 10:46
Фото: Урядовий портал Фото: Урядовий портал
Поділитись:

Кабмін готовий ввести надзвичайний стан в зв'язку з поширенням коронавірусу

Про це  Денис Шмигаль сказав під час позачергового засідання ВР.

"В подальшому, ми готові до запровадження надзвичайного стану в Україні. Вчора на позачерговому засіданні Кабміну ми ухвалили рішення щодо пересування людей в Україні і щодо зібрань не більше 10 людей. Ми готові до введення надзвичайного стану - якщо це потрібно буде", - сказав прем'єр-міністр.

GreenPost зазначає, що за даними міністерства охорони України, станом на 16 березня в Україні зафіксовано 7 випадків захворювання коронавірусом, 2 з яких виявились летальними.

Наразі в Україні заборонили міжміські пасажирські перевезення через коронавірус.

Як повідомляв GreenPost, з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.

Крім того, з 17 березня мають тимчасово закритися всі ресторани, кафе, бари, торговельно-розважальні центри, фітнес-центри. Заклади харчування зможуть продовжити працювати лише для доставки їжі "за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту".

Водночас мають працювати супермаркети, аптеки, банки і страхові компанії.

Також уряд доручив міністерству охорони здоров'я припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових через коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я