Пшоняна каша з гарбузом і бананом — смачний рецепт без молока

1 хв на прочитання02 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Додати солодкість та аромат банана до ніжності гарбузової каші — значить створити справжній кулінарний шедевр.

Пшоняна каша з гарбузом і бананом — рецепт, який вражає не лише простотою та доступністю інгредієнтів, а й своєю безперечною смаковою вишуканістю. Додати солодкість та аромат банана до ніжності гарбузової каші — значить створити справжній кулінарний шедевр, який не залишить байдужим жодного гурмана.

Інгредієнти:

гарбуз — 200 г;

банан — 190 г (1 шт.);

крупа пшоняна — 50 г;

масло вершкове — 20 г;

цукор — 0,5 ч. л.;

сіль — 1 дрібка;

вода — 300 мл.

Приготування.

Гарбуз очистити, нарізати великими кубиками (зі стороною 3-4 см).

Перекласти гарбуз у каструлю, залити водою (300 мл) і відварити близько 15 хвилин до м'якості.

Пюрувати готовий гарбуз просто у воді.

Пшоняну крупу промити і відправити до гарбузового пюре, всипати сіль і цукор. Перемішати і варимо на маленькому вогні близько 20 хвилин, до готовності крупи.

Поки каша вариться, приготувати банани: очистити і нарізати кружальцями завтовшки до 1 см.

У сковороді розтопити вершкове масло, викласти банани й обсмажити на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистості.

До готової каші додати обсмажені банани, перемішати і дати постояти під закритою кришкою близько 5 хвилин.

Викласти кашу в тарілку та подавати.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: