Пшоняна каша з гарбузом і бананом — рецепт, який вражає не лише простотою та доступністю інгредієнтів, а й своєю безперечною смаковою вишуканістю. Додати солодкість та аромат банана до ніжності гарбузової каші — значить створити справжній кулінарний шедевр, який не залишить байдужим жодного гурмана.
Інгредієнти:
гарбуз — 200 г;
банан — 190 г (1 шт.);
крупа пшоняна — 50 г;
масло вершкове — 20 г;
цукор — 0,5 ч. л.;
сіль — 1 дрібка;
вода — 300 мл.
Приготування.
Гарбуз очистити, нарізати великими кубиками (зі стороною 3-4 см).
Перекласти гарбуз у каструлю, залити водою (300 мл) і відварити близько 15 хвилин до м'якості.
Пюрувати готовий гарбуз просто у воді.
Пшоняну крупу промити і відправити до гарбузового пюре, всипати сіль і цукор. Перемішати і варимо на маленькому вогні близько 20 хвилин, до готовності крупи.
Поки каша вариться, приготувати банани: очистити і нарізати кружальцями завтовшки до 1 см.
У сковороді розтопити вершкове масло, викласти банани й обсмажити на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистості.
До готової каші додати обсмажені банани, перемішати і дати постояти під закритою кришкою близько 5 хвилин.
Викласти кашу в тарілку та подавати.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.