Пшоняна каша з чорносливом і родзинками — смачний рецепт без молока

1 хв на прочитання09 Жовтня 2024, 09:23
Фото: «Їжа легко»

Не лише корисна та поживна, а й надзвичайно легка у приготуванні.

Пшоняна каша з чорносливом і родзинками — це ідеальна страва для тих, хто шукає корисний і поживний сніданок без молока. Така каша не лише смачна, а й надзвичайно легка у приготуванні, тому навіть куховар-початківець зможе створити справжній кулінарний шедевр. Сорт родзинок вибирайте на свій смак. Чорнослив візьміть в'ялений без кісточок. Кількість цукру регулюйте за своїми вподобаннями. Вершкове масло використовуйте гарної якості.

Інгредієнти:

крупа пшоняна — 125 г;

родзинки — 20 г;

чорнослив в'ялений (без кісточок) — 20 г;

масло вершкове — 25 г;

цукор — 10 г;

сіль — до смаку.

Приготування.

Пшоно помістити у глибоку миску. Влити холодну воду й добре протерти крупу руками, пропускаючи між пальцями, щоб видалити весь пил. Змінювати воду доти, доки вона не стане прозорою.

У сотейнику закип'ятити 400-450 мл води, підсолити. Всипати в сотейник промите пшоно, перемішати. Довести до кипіння. Варити кашу на невеликому вогні 15 хвилин, до напівготовності, іноді перемішуючи.

Родзинки та чорнослив промити проточною водою.

Чорнослив нарізати невеликими шматочками. Додати родзинки та чорнослив у сотейник із пшоном (трохи сухофруктів залишивши для подачі). Перемішати.

Додати цукор і вершкове масло. Перемішати й готувати 8-10 хвилин на маленькому вогні, помішуючи.

Пшоняна каша з чорносливом та родзинками (без молока) готова.

Розкласти кашу по тарілках, доповнити відкладеними сухофруктами й одразу подавати до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: