Догори
Дати відгук

При гіпертонії і набряках: солодка літня ягода для здоров’я

Регулярне вживання продукту сприяє зниженню кров’яного тиску.

2 хв на прочитання01 Липня 2023, 19:32
Поділитись:

Диня-одна з найважливіших літніх культур. Деякі цінують її за солодкий смак і невисоку калорійність. При цьому не варто забувати, що вона має багато переваг для оздоровлення організму.

Перш за все, диня допомагає боротися з гіпертонією через підвищений вміст в ній калію – половина середнього плоду покриває 20% рекомендованої добової норми калію. Регулярне вживання дині при одночасному скороченні добового споживання солі сприяє зниженню кров’яного тиску. Яку ще користь для організму може принести цей продукт?

Боротьба з набряками

Завдяки вмісту в ній калію, кальцію і мінеральних солей, диня – кращий помічник для людей з набряком ніг. Ця культура природним чином бореться із затримкою води. Крім того, вона являє собою сечогінний засіб. Під її дією організм очищається, виводячи токсини і сприяючи здоров’ю нирок.

Уповільнення розвитку раку

Диня може знизити ризик розвитку деяких видів раку за рахунок містяться в ній флавоноїдів. Ці антиоксиданти допомагають захистити організм від раку грудей або раку товстої кишки. Згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of Cancer Research and Therapeutics, диня в поєднанні з білком гліадином, який міститься в пшениці, може уповільнити розвиток ракових пухлин завдяки антиоксидантним властивостям або, можливо, її протизапальній дії. Антиоксиданти, що містяться в дині, також дозволяють організму захистити себе від впливу хімікатів і впливу тютюнового диму.

Забезпечення вітамінами А і С

Плід має високу концентрацію вітаміну А, що сприяє регенерації шкіри, що допомагає в боротьбі зі зморшками, целюлітом і розтяжками. Каротиноїд, один з видів вітаміну А, присутній в дині, підвищуючи імунітет організму, дозволяючи краще боротися з бактеріями і вірусами. Протистояти інфекціям допоможе і міститься в дині вітамін С.

Допомога в зниженні ваги

Диня низькокалорійна і майже не містить жиру, при цьому даруючи відчуття ситості: 100 г плоду містять всього 34 ккал. Тому вона стане ідеальною частиною літнього меню: в салаті або в якості десерту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.