Не всі чаї однаково корисні. Стало відомо, який простий, але корисний чай може комплексно захистити організм.
Його готують з квітів і листя рослини. Багато переваг для здоров’я, приписуваних цьому квітковому чаю, обумовлені присутністю в конюшині ізофлавонів (естрогеноподібних сполук) на додаток до вітамінів і мінералів, таких як вітамін С, кальцій, калій, фосфор і магній. Для чого слід пити чай з конюшини?
Протизапальна властивість цього чаю, на додаток до його ряду мінералів і імуностимулюючих поживних речовин, може допомогти в боротьбі з такими проблемами, як екзема, псоріаз та інші роздратовані ділянки шкіри, а також стимулювати зростання нових клітин, кажуть вчені.
Естрогеноподібні ефекти активних сполук, що містяться в чаї з червоної конюшини, допомагають зміцнити кістки, в той час як багата суміш мінералів в чаї захищає від остеопорозу.
Дослідження показали, що червоний конюшиновий чай активно знижує рівень холестерину ЛПНЩ в організмі, що часто може привести до атеросклерозу, інфарктів та інсультів, а також серцево-судинних захворювань. Цей чай також допомагає зменшити навантаження на серце завдяки своїм розріджують кров властивостями, знижуючи ризик утворення тромбів.