Догори
Дати відгук

Проти карієсу: корисні для зубів продукти перерахувала дантист

Цукор – один з продуктів, які особливо сильно шкодять зубам. І якщо в раціоні занадто багато багатої ним їжі – виникають різні стоматологічні проблеми.

1 хв на прочитання08 Серпня 2021, 06:50
Проти карієсу: корисні для зубів продукти перерахувала дантист Проти карієсу: корисні для зубів продукти перерахувала дантист
Поділитись:

При цьому є продукти, які навпаки, сприяють здоров’ю порожнини рота.

“Зміна харчових звичок може сильно вплинути на загальний стан здоров’я зубів”,пояснює Мікаела Чінотті з Австралійської асоціації дантистів (ADA).

Серед корисних продуктів експерт виділяє молоко і сир. Вони багаті казеїном, а також кальцієм і фосфором, які можуть допомогти захистити зуби від карієсу.

“Жування твердих сирів також сприяє збільшенню утворення слини, що допомагає захистити зуби. Тому перекус шматочком сиру краще для здоров’я порожнини рота, ніж солодка закуска”, – додає доктор Чінотті.

При цьому експерт зазначає: фрукти і овочі теж корисні. Натуральний цукор, що міститься в свіжих фруктах, з меншою ймовірністю сприяє розвитку карієсу, ніж той, який додають в продукти і напої. До того ж тверді, волокнисті продукти, такі як сирі фрукти і овочі, допомагають стимулювати виділення слини.

У список корисних для зубів продуктів, за даними ADA, також входять м’ясо, птиця, риба, яйця.

 

До слова, експерти розповіли, які продукти шкодять мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost