- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт яблучного сирного печива
Простий рецепт яблучного сирного печива
Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.

Незважаючи на те, що печиво відомо людству з давніх-давен до нашої ери, фабрики з його виробництва з’явилися лише в XIX столітті. Революцію в смакових аспектах цієї випічки зробив англійський кондитер. Він додумався додати до тіста фруктову начинку. Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.
Спробуємо спекти аналогічне печиво в домашніх умовах!
Інгредієнти для яблучного печива:
- сир – 200 г;
- цукор – 90 г;
- яйця курячі – шт.;
- вершкове масло – 20 г;
- сіль – щіпка;
- яблука – 2 шт.;
- цедра лимону;
- розпушувач;
- олія – 70 мл;
- борошно – 250 г.
Приготування яблучного печива:
- У тарі змішуємо до однорідного стану яйце, сіль, 50 г цукрового піску. Додаємо до отриманої суміші сир, соняшникову олію та цедру одного лимона, продовжуємо перемішувати.
- Як тільки всі інгредієнти зіллються воєдино, виливаємо висипаємо в масу просіяне борошно і розпушувач. Сипучий продукт слід додавати кількома частинами, вимішуючи тісто.
- Консистенція тіста має бути липкою. Коли вдасться зробити дісто податливим, можна прибирати його в холодильник на 15 хвилин.
- Яблука очищаємо від шкірки та подрібнюємо на дрібній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на середньому вогні яблука впереміш із цукровим піском, поки останній не карамелізується.
- Коли волога випарується, можна вимикати вогонь і дати охолонути начинці. У цей час треба розділити загальну грудку тіста на дві частини і розкотити два великі пласти завтовшки 2 мм.
- З кожного пласта вирізаємо коло розміром, як звичайна тарілка.
- Коло розрізаємо, як піцу, на 8-10 трикутників. На товсту частину кожного трикутника викладаємо столову ложку начинки та загортаємо у рулет.
- Викладаємо печиво на заздалегідь підготовлену форму для випічки зі спеціальним папером. Не забудьте змастити печиво сумішшю жовтка та молока!
- У попередньо розігріту до 180 градусів ставимо деко із майбутнім печивом, готуємо 30 хвилин.
- Цей спосіб приготування підкорює людей по всьому світу більше 200 років! Впевнені, вас він теж не залишить байдужими, особливо якщо до начинки додати, наприклад, корицю.
Більше з розділу Агро

На Одещині знову масова загибель бджіл: пасічники звинувачують агрофірми
1 хв на прочитання11 хвилин тому

Трубочки зі згущенкою без вафельниці: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
2 хв на прочитанняВчора

Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитання03 Липня 2025

Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитання03 Липня 2025
На Донеччині деревину з вигорілих лісів використають для фортифікацій - Шмигаль
1 хв на прочитання03 Липня 2025
ЄС погодив нову угоду з Україною щодо агроекспорту: що змінилося
3 хв на прочитання03 Липня 2025
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Нашестя сарани на Одещині: поля в Болградському районі атакують шкідники
1 хв на прочитання02 Липня 2025
Більше з GreenPost

Українські енергетики відновили лінію живлення Запорізької АЕС, пошкоджену обстрілом
1 хв на прочитаннягодина тому

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 6 липня 2025 року
3 хв на прочитання3 години тому

Як головна річка України бореться за життя під час війни
3 хв на прочитання4 години тому

«Повінь, яка буває раз на сто років»: у Техасі загинули щонайменше 24 людини, десятки зникли безвісти (ФОТО)
2 хв на прочитання6 годин тому
НМТ - Надскладний Мегаважкий Тягар чи звичайна рутина на шляху до мрії, поради учасниці
6 хв на прочитання7 годин тому
Міжнародний день Дніпра: свято з присмаком екоциду
2 хв на прочитання9 годин тому
Розкол у відносинах: конфлікт між РФ та Азербайджаном поглиблюється
7 хв на прочитання10 годин тому
Біт, що лікує: ритмічна музика 120–130 BPM оздоровлює мозок і продовжує життя
3 хв на прочитання11 годин тому