- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт яблучного сирного печива
Простий рецепт яблучного сирного печива
Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.

Незважаючи на те, що печиво відомо людству з давніх-давен до нашої ери, фабрики з його виробництва з’явилися лише в XIX столітті. Революцію в смакових аспектах цієї випічки зробив англійський кондитер. Він додумався додати до тіста фруктову начинку. Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.
Спробуємо спекти аналогічне печиво в домашніх умовах!
Інгредієнти для яблучного печива:
- сир – 200 г;
- цукор – 90 г;
- яйця курячі – шт.;
- вершкове масло – 20 г;
- сіль – щіпка;
- яблука – 2 шт.;
- цедра лимону;
- розпушувач;
- олія – 70 мл;
- борошно – 250 г.
Приготування яблучного печива:
- У тарі змішуємо до однорідного стану яйце, сіль, 50 г цукрового піску. Додаємо до отриманої суміші сир, соняшникову олію та цедру одного лимона, продовжуємо перемішувати.
- Як тільки всі інгредієнти зіллються воєдино, виливаємо висипаємо в масу просіяне борошно і розпушувач. Сипучий продукт слід додавати кількома частинами, вимішуючи тісто.
- Консистенція тіста має бути липкою. Коли вдасться зробити дісто податливим, можна прибирати його в холодильник на 15 хвилин.
- Яблука очищаємо від шкірки та подрібнюємо на дрібній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на середньому вогні яблука впереміш із цукровим піском, поки останній не карамелізується.
- Коли волога випарується, можна вимикати вогонь і дати охолонути начинці. У цей час треба розділити загальну грудку тіста на дві частини і розкотити два великі пласти завтовшки 2 мм.
- З кожного пласта вирізаємо коло розміром, як звичайна тарілка.
- Коло розрізаємо, як піцу, на 8-10 трикутників. На товсту частину кожного трикутника викладаємо столову ложку начинки та загортаємо у рулет.
- Викладаємо печиво на заздалегідь підготовлену форму для випічки зі спеціальним папером. Не забудьте змастити печиво сумішшю жовтка та молока!
- У попередньо розігріту до 180 градусів ставимо деко із майбутнім печивом, готуємо 30 хвилин.
- Цей спосіб приготування підкорює людей по всьому світу більше 200 років! Впевнені, вас він теж не залишить байдужими, особливо якщо до начинки додати, наприклад, корицю.
Більше з розділу Агро

На Одещині нашестя зайців загрожує залишити фермерів без врожаю кавунів
1 хв на прочитаннягодина тому

В Одесі за матеріалами БЕБ засудили директорку фіктивної агрофірми
1 хв на прочитаннягодина тому

Уряд перерозподілив бюджет: кошти з санаторіїв підуть на освіту медиків, а 158 млн грн - на шкільні їдальні
1 хв на прочитання6 годин тому

Україна посилює позиції на морі: прийнято угоду про членство в Генкомісії з рибальства у Середземномор'ї
2 хв на прочитання8 годин тому
Спроба крадіжки зерна Держрезерву на 12 млн грн: НАБУ висунуло підозру прокурору
1 хв на прочитання8 годин тому
Жнива на Одещині: зібрано перший мільйон тонн зерна нового врожаю
1 хв на прочитання9 годин тому
Смак літа: скільки коштують кавуни та дині в українських супермаркетах
1 хв на прочитання9 годин тому
Тривожний старт: експорт українського зерна на початку нового сезону обвалився
1 хв на прочитання11 годин тому
Більше з GreenPost

"Золота" деревина для армії: ДБР викрило військового посадовця на схемі зі збитками у 25 млн грн
2 хв на прочитання12 хвилин тому

Кабмін ініціював нові виплати для сімей з дітьми
2 хв на прочитання2 години тому

Відомого еколога звільнили з престижної роботи, бо він відмовився летіти літаком заради клімату
2 хв на прочитання3 години тому

Кінець "індульгенціям": Генпрокурор направив 348 прокурорів з інвалідністю на розгляд дисциплінарної комісії
1 хв на прочитання4 години тому
Заступника керівника Спеціалізованої екологічної прокуратури звільнили з посади - рішення КДКП
2 хв на прочитання5 годин тому
Гороскоп на 16 липня 2025 року: Від "риб'ячої" інтуїції до "овнячої" дії
5 хв на прочитання7 годин тому
Мільйон за зрубані дерева: "Укрзалізниця" сплатила компенсацію за вирубку лісу на Прикарпатті
1 хв на прочитання10 годин тому
Споживання електрики в нормі, але спека вносить корективи – Укренерго
1 хв на прочитання12 годин тому