- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт яблучного сирного печива
Простий рецепт яблучного сирного печива
Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.

Незважаючи на те, що печиво відомо людству з давніх-давен до нашої ери, фабрики з його виробництва з’явилися лише в XIX столітті. Революцію в смакових аспектах цієї випічки зробив англійський кондитер. Він додумався додати до тіста фруктову начинку. Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.
Спробуємо спекти аналогічне печиво в домашніх умовах!
Інгредієнти для яблучного печива:
- сир – 200 г;
- цукор – 90 г;
- яйця курячі – шт.;
- вершкове масло – 20 г;
- сіль – щіпка;
- яблука – 2 шт.;
- цедра лимону;
- розпушувач;
- олія – 70 мл;
- борошно – 250 г.
Приготування яблучного печива:
- У тарі змішуємо до однорідного стану яйце, сіль, 50 г цукрового піску. Додаємо до отриманої суміші сир, соняшникову олію та цедру одного лимона, продовжуємо перемішувати.
- Як тільки всі інгредієнти зіллються воєдино, виливаємо висипаємо в масу просіяне борошно і розпушувач. Сипучий продукт слід додавати кількома частинами, вимішуючи тісто.
- Консистенція тіста має бути липкою. Коли вдасться зробити дісто податливим, можна прибирати його в холодильник на 15 хвилин.
- Яблука очищаємо від шкірки та подрібнюємо на дрібній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на середньому вогні яблука впереміш із цукровим піском, поки останній не карамелізується.
- Коли волога випарується, можна вимикати вогонь і дати охолонути начинці. У цей час треба розділити загальну грудку тіста на дві частини і розкотити два великі пласти завтовшки 2 мм.
- З кожного пласта вирізаємо коло розміром, як звичайна тарілка.
- Коло розрізаємо, як піцу, на 8-10 трикутників. На товсту частину кожного трикутника викладаємо столову ложку начинки та загортаємо у рулет.
- Викладаємо печиво на заздалегідь підготовлену форму для випічки зі спеціальним папером. Не забудьте змастити печиво сумішшю жовтка та молока!
- У попередньо розігріту до 180 градусів ставимо деко із майбутнім печивом, готуємо 30 хвилин.
- Цей спосіб приготування підкорює людей по всьому світу більше 200 років! Впевнені, вас він теж не залишить байдужими, особливо якщо до начинки додати, наприклад, корицю.
Більше з розділу Агро

Верховна Рада України створює виплатну агенцію для підтримки аграріїв
1 хв на прочитання2 години тому

Кабмін уніфікував процедури для агробізнесу та спростив отримання дозволів на насіння
1 хв на прочитанняВчора

Катастрофа на Каховській ГЕС спровокувала нашестя сарани?
2 хв на прочитанняВчора

АРМА виставила на продаж арештовані активи: зерно, гірськолижну інфраструктуру, судно та інше майно
1 хв на прочитання31 Серпня 2025
Поголів’я корів в Україні скоротилось: у чому причини?
2 хв на прочитання30 Серпня 2025
Міжнародний день Каберне Совіньйон: історія, смак та таємниці короля вин
1 хв на прочитання30 Серпня 2025
Посуха на Півдні України загрожує майбутньому врожаю, аграрії відкладають сівбу
1 хв на прочитання29 Серпня 2025
Антимонопольний комітет оштрафував компанії на понад 13,5 млн грн
2 хв на прочитання29 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Одеса святкує День міста: офіційна дата і справжні історичні корені
3 хв на прочитання3 години тому

Понад 70 мільйонів жертв заради переділу світу: 2 вересня — день закінчення Другої світової війни
2 хв на прочитання4 години тому

Яблучне повидло з імбирем: екзотичний смак осені
1 хв на прочитання5 годин тому

Небезпека менструальних чаш: неправильне використання може призвести до проблем з нирками
1 хв на прочитання6 годин тому
Екзотична закуска на зиму: грушевий чатні з імбиром та чилі
1 хв на прочитання10 годин тому
Корона для вашого саду: як вирощувати фрітиллярію
2 хв на прочитання12 годин тому
Київстар запускає 4G в нових містах: де та коли зникне 3G
1 хв на прочитанняВчора
Нарешті хороші новини! Вживання сої може запобігти ендометріозу
2 хв на прочитанняВчора