Догори
Дати відгук

Простий рецепт яблучного сирного печива

Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.

2 хв на прочитання19 Жовтня 2022, 19:55
Поділитись:

Незважаючи на те, що печиво відомо людству з давніх-давен до нашої ери, фабрики з його виробництва з’явилися лише в XIX столітті. Революцію в смакових аспектах цієї випічки зробив англійський кондитер. Він додумався додати до тіста фруктову начинку. Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.

Спробуємо спекти аналогічне печиво в домашніх умовах!

Інгредієнти для яблучного печива:

  • сир – 200 г;
  • цукор – 90 г;
  • яйця курячі – шт.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • сіль – щіпка;
  • яблука – 2 шт.;
  • цедра лимону;
  • розпушувач;
  • олія – ​​70 мл;
  • борошно – 250 г.

Приготування яблучного печива:

  • У тарі змішуємо до однорідного стану яйце, сіль, 50 г цукрового піску. Додаємо до отриманої суміші сир, соняшникову олію та цедру одного лимона, продовжуємо перемішувати.
  • Як тільки всі інгредієнти зіллються воєдино, виливаємо висипаємо в масу просіяне борошно і розпушувач. Сипучий продукт слід додавати кількома частинами, вимішуючи тісто.
  • Консистенція тіста має бути липкою. Коли вдасться зробити дісто податливим, можна прибирати його в холодильник на 15 хвилин.
  • Яблука очищаємо від шкірки та подрібнюємо на дрібній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на середньому вогні яблука впереміш із цукровим піском, поки останній не карамелізується.
  • Коли волога випарується, можна вимикати вогонь і дати охолонути начинці. У цей час треба розділити загальну грудку  тіста на дві частини і розкотити два великі пласти завтовшки 2 мм.
  • З кожного пласта вирізаємо коло розміром, як звичайна тарілка.
  • Коло розрізаємо, як піцу, на 8-10 трикутників. На товсту частину кожного трикутника викладаємо столову ложку начинки та загортаємо у рулет.
  • Викладаємо печиво на заздалегідь підготовлену форму для випічки зі спеціальним папером. Не забудьте змастити печиво сумішшю жовтка та молока!
  • У попередньо розігріту до 180 градусів ставимо деко із майбутнім печивом, готуємо 30 хвилин.
  • Цей спосіб приготування підкорює людей по всьому світу більше 200 років! Впевнені, вас він теж не залишить байдужими, особливо якщо до начинки додати, наприклад, корицю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Як інтегроване фінансування трансформує видобуток кольорових металів
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Обсяги соняшнику в Україні дозволять завантажити заводи лише на 6 місяців
1 хв на прочитанняВчора
Агрохаб у Гані: Україна створює Центр переробки продуктів для Західної Африки
Створення агрохабу в Гані: партнерство України та Західної Африки
2 хв на прочитанняВчора
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитання19 Листопада 2025
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитання19 Листопада 2025
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитання19 Листопада 2025
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитання19 Листопада 2025
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитання19 Листопада 2025