- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Простий рецепт яблучного сирного печива
Простий рецепт яблучного сирного печива
Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.
Незважаючи на те, що печиво відомо людству з давніх-давен до нашої ери, фабрики з його виробництва з’явилися лише в XIX столітті. Революцію в смакових аспектах цієї випічки зробив англійський кондитер. Він додумався додати до тіста фруктову начинку. Великий попит набули саме яблучні солодкі вироби.
Спробуємо спекти аналогічне печиво в домашніх умовах!
Інгредієнти для яблучного печива:
- сир – 200 г;
- цукор – 90 г;
- яйця курячі – шт.;
- вершкове масло – 20 г;
- сіль – щіпка;
- яблука – 2 шт.;
- цедра лимону;
- розпушувач;
- олія – 70 мл;
- борошно – 250 г.
Приготування яблучного печива:
- У тарі змішуємо до однорідного стану яйце, сіль, 50 г цукрового піску. Додаємо до отриманої суміші сир, соняшникову олію та цедру одного лимона, продовжуємо перемішувати.
- Як тільки всі інгредієнти зіллються воєдино, виливаємо висипаємо в масу просіяне борошно і розпушувач. Сипучий продукт слід додавати кількома частинами, вимішуючи тісто.
- Консистенція тіста має бути липкою. Коли вдасться зробити дісто податливим, можна прибирати його в холодильник на 15 хвилин.
- Яблука очищаємо від шкірки та подрібнюємо на дрібній тертці. На сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на середньому вогні яблука впереміш із цукровим піском, поки останній не карамелізується.
- Коли волога випарується, можна вимикати вогонь і дати охолонути начинці. У цей час треба розділити загальну грудку тіста на дві частини і розкотити два великі пласти завтовшки 2 мм.
- З кожного пласта вирізаємо коло розміром, як звичайна тарілка.
- Коло розрізаємо, як піцу, на 8-10 трикутників. На товсту частину кожного трикутника викладаємо столову ложку начинки та загортаємо у рулет.
- Викладаємо печиво на заздалегідь підготовлену форму для випічки зі спеціальним папером. Не забудьте змастити печиво сумішшю жовтка та молока!
- У попередньо розігріту до 180 градусів ставимо деко із майбутнім печивом, готуємо 30 хвилин.
- Цей спосіб приготування підкорює людей по всьому світу більше 200 років! Впевнені, вас він теж не залишить байдужими, особливо якщо до начинки додати, наприклад, корицю.
Більше з розділу Агро
Як інтегроване фінансування трансформує видобуток кольорових металів
2 хв на прочитанняВчора
Обсяги соняшнику в Україні дозволять завантажити заводи лише на 6 місяців
1 хв на прочитанняВчора
Створення агрохабу в Гані: партнерство України та Західної Африки
2 хв на прочитанняВчора
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитання19 Листопада 2025
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитання19 Листопада 2025
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитання19 Листопада 2025
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитання19 Листопада 2025
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитання19 Листопада 2025
Більше з GreenPost
Ультрасейфеті на A+A 2025: тренди ЗІЗ, екологічність та нові партнерства
3 хв на прочитання6 секунд тому
Чому АЕС України знижують потужність під час атак - Міненерго
1 хв на прочитання37 хвилин тому
Всесвітній день вазектомії: відповідальність чоловіків за планування сім’ї
1 хв на прочитання2 години тому
Європейський день муковісцидозу: привертаємо увагу до рідкісної недуги
1 хв на прочитання3 години тому
День гідності та свободи: символ незламності українців
2 хв на прочитання5 годин тому
2026 рік: Рік червоного вогняного коня
1 хв на прочитанняВчора
Європейські уряди назвали мирний план США для України 'вимогою капітуляції'
2 хв на прочитанняВчора
Вибираємо дієвий засіб від болю в горлі
4 хв на прочитанняВчора

