Сезон баклажанів в самому розпалі. Сьогодні пропонуємо дізнатися найпростіший рецепт унікальної закуски. Такий рецепт ще називають паштет з баклажанів.
Закуска з баклажан чудово підійде для перекусу і на святковий стіл.
Спробуйте рецепт такої намазки, виходить дуже смачно.
Вам потрібно:
Баклажан добре помити, відрізати верхівки і кілька разів проткнути виделкою.
Змастити баклажан оливковою олією.
Форму для запікання застелити фольгою, перекласти баклажан.
3 зубчики часнику покласти у фольгу, посолити і трохи полити олією. Загорнути часник у фольгу.
Баклажан і часник відправити в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Обсмажити 5 хвилин на сухій сковороді горіхи кешью або волоські.
Дістаємо баклажан і часник та даємо в фользі охолонути.
Знімаємо з баклажана шкірку, порізати кубиками.
Відправити баклажан в блендер, трохи додати часнику, горіхи, цукор, сіль, петрушку, кріп.
Збити блендером намазку, перекласти в чисту баночку, трохи додати цукру і лимонного соку.
Намазку з баклажан подавати на хрустких грінках.