Простий рецепт паштету з баклажанів, який зведе з розуму всіх: надзвичайно смачно
Неймовірно смачна намазка на хліб з баклажан.
Сезон баклажанів в самому розпалі. Сьогодні пропонуємо дізнатися найпростіший рецепт унікальної закуски. Такий рецепт ще називають паштет з баклажанів.
Закуска з баклажан чудово підійде для перекусу і на святковий стіл.
Спробуйте рецепт такої намазки, виходить дуже смачно.
Намазка з баклажан за 5 хвилин - рецепт закуски
Вам потрібно:
- Баклажани - 1 шт
- Часник - за смаком
- Петрушка
- Кріп
- Сік лимона - 1 чайна ложка
- Цукор
- Сіль
- Волоські горіхи або кешью - 50 гр
- Олія
Баклажан добре помити, відрізати верхівки і кілька разів проткнути виделкою.
Змастити баклажан оливковою олією.
Форму для запікання застелити фольгою, перекласти баклажан.
3 зубчики часнику покласти у фольгу, посолити і трохи полити олією. Загорнути часник у фольгу.
Баклажан і часник відправити в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Обсмажити 5 хвилин на сухій сковороді горіхи кешью або волоські.
Дістаємо баклажан і часник та даємо в фользі охолонути.
Знімаємо з баклажана шкірку, порізати кубиками.
Відправити баклажан в блендер, трохи додати часнику, горіхи, цукор, сіль, петрушку, кріп.
Збити блендером намазку, перекласти в чисту баночку, трохи додати цукру і лимонного соку.
Намазку з баклажан подавати на хрустких грінках.