- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру

З приготуванням апетитного десерту з полуниці впорається навіть новачок.
Поки триває сезон полуниці, саме час влаштувати літню вечірку із чудовими десертами, які можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Це найпростіший рецепт чизкейка, який не потрібно випікати у духовці. Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру і не забути про найголовніший інгредієнт — ароматну полуницю. До такого десерту добре підійде охолоджений кислий лимонад або безалкогольний мохіто з гілочкою м'яти.
Для приготування шести мінічизкейків нам знадобиться:
- Здобне печиво — 80 г;
- М'яке вершкове масло — 50 г;
- Полуниця — 300 г;
- Цукрова пудра — 2 ст. л;
- Вершки 33% жирності — 200 г;
- Нежирний сир — 250 г;
- Цукор — 50 г;
- Ванільний цукор — 1 пачка.
Покроковий рецепт:
- Підготуйте шість склянок.
- Для пісочної основи дрібно розкришіть масляне печиво — це можна зробити за допомогою качалки. Покладіть печиво у пакет і добре розкотіть його. Розтопіть вершкове масло в каструлі (або мікрохвильовій печі) на повільному вогні. Змішайте печиво та масло.
- У кожну склянку покладіть кілька ложок пісочної основи і добре притисніть до дна.
- Готуємо полуничне пюре. Для цього відправляємо ягоди з цукровою пудрою до блендера і перебиваємо до консистенції пюре.
- Готуємо крем-сир. За допомогою блендера збиваємо охолоджені жирні вершки до стійких піків, додаємо до них сир і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою, продовжуємо збивати блендером. Потім додаємо білий цукор та ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної консистенції.
- Акуратно розливаємо крем-сир по склянках і вирівнюємо чайною ложкою.
- Зверху в кожну склянку на сирну суміш викладаємо полуничне пюре та вирівнюємо ложкою. Полуницю, що залишилася, розрізаємо навпіл і прикрашаємо десерти.
- Скляночки з чизкейками відправляємо в холодильник на кілька годин і подаємо прохолодними.
Смачного!
Більше з розділу Агро

Секрет соковитої та ніжної курки - все про маринування та правильне приготування
2 хв на прочитанняВчора

Ціни на картоплю в Україні цього року будуть вигідними для фермерів, але високими для споживачів
2 хв на прочитанняВчора

У вінницькій "столиці томатів" розпочали сезон збору врожаю попри погодні складнощі
2 хв на прочитанняВчора

Коли викопувати цибулю у 2025 році: детальний посібник та місячний календар
2 хв на прочитання09 Липня 2025
$10 тисяч з гектара: як лаванда приносить "лаванду"
1 хв на прочитання09 Липня 2025
Врожай-2025 під загрозою: українські поля атакують полчища шкідників та агресивні хвороби
2 хв на прочитання08 Липня 2025
Власники зруйнованого війною житла зможуть безоплатно отримати землю
2 хв на прочитання08 Липня 2025
В Україні площі під соєю скоротилися на 300 тис. га
1 хв на прочитання08 Липня 2025
Більше з GreenPost

Абсолютний рекорд: Львів пішов під воду після найпотужнішої зливи в історії
1 хв на прочитання7 хвилин тому

Зростає кількість раку у молоді — що спричиняє рак до 50 років
5 хв на прочитаннягодина тому

Альфа-самці — вигадка? У приматів усе складніше
4 хв на прочитання2 години тому

Сад оживає вночі: чарівні лійки зі світлом створять казкову атмосферу на вашому подвір'ї (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому
Зуби старіють разом з нами. Як зберегти молодість ротової порожнини
6 хв на прочитання8 годин тому
На Закарпатті підрядника викрили на розкраданні 8,4 млн грн під час ремонту дороги державного значення
1 хв на прочитанняВчора
Німеччина розпочинає масштабне розслідування заходів проти COVID-19
1 хв на прочитанняВчора
Названо офіційну причину блекауту, що знеструмив шосту частину Чехії
2 хв на прочитанняВчора