- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру

З приготуванням апетитного десерту з полуниці впорається навіть новачок.
Поки триває сезон полуниці, саме час влаштувати літню вечірку із чудовими десертами, які можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Це найпростіший рецепт чизкейка, який не потрібно випікати у духовці. Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру і не забути про найголовніший інгредієнт — ароматну полуницю. До такого десерту добре підійде охолоджений кислий лимонад або безалкогольний мохіто з гілочкою м'яти.
Для приготування шести мінічизкейків нам знадобиться:
- Здобне печиво — 80 г;
- М'яке вершкове масло — 50 г;
- Полуниця — 300 г;
- Цукрова пудра — 2 ст. л;
- Вершки 33% жирності — 200 г;
- Нежирний сир — 250 г;
- Цукор — 50 г;
- Ванільний цукор — 1 пачка.
Покроковий рецепт:
- Підготуйте шість склянок.
- Для пісочної основи дрібно розкришіть масляне печиво — це можна зробити за допомогою качалки. Покладіть печиво у пакет і добре розкотіть його. Розтопіть вершкове масло в каструлі (або мікрохвильовій печі) на повільному вогні. Змішайте печиво та масло.
- У кожну склянку покладіть кілька ложок пісочної основи і добре притисніть до дна.
- Готуємо полуничне пюре. Для цього відправляємо ягоди з цукровою пудрою до блендера і перебиваємо до консистенції пюре.
- Готуємо крем-сир. За допомогою блендера збиваємо охолоджені жирні вершки до стійких піків, додаємо до них сир і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою, продовжуємо збивати блендером. Потім додаємо білий цукор та ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної консистенції.
- Акуратно розливаємо крем-сир по склянках і вирівнюємо чайною ложкою.
- Зверху в кожну склянку на сирну суміш викладаємо полуничне пюре та вирівнюємо ложкою. Полуницю, що залишилася, розрізаємо навпіл і прикрашаємо десерти.
- Скляночки з чизкейками відправляємо в холодильник на кілька годин і подаємо прохолодними.
Смачного!
Більше з розділу Агро

Новий кулінарний шедевр: рецепт сала «По-соледарськи»
1 хв на прочитанняВчора

Кредитування українських аграріїв сягнуло майже 85 млрд гривень
1 хв на прочитанняВчора

Україна значно наростила експорт агропродукції до Туреччини: $1,48 млрд за пів року
1 хв на прочитанняВчора

На Київщині відновили зрошення на площі понад 1 тис. га завдяки інвестиціям США
1 хв на прочитання16 Вересня 2025
Проєкт бюджету-2026: пріоритет на оборону, соціальний захист та підтримку ветеранів
2 хв на прочитання15 Вересня 2025
Революція в агросекторі: китайські дослідники знайшли довгострокове рішення проти килової хвороби
2 хв на прочитання15 Вересня 2025
Одеський припортовий завод виставлено на приватизацію
1 хв на прочитання15 Вересня 2025
Українські аграрії в заручниках митниці: чому зупинився продаж ріпаку
1 хв на прочитання14 Вересня 2025
Більше з GreenPost

Місячний календар стрижок на вересень-жовтень 2025 року
3 хв на прочитанняВчора

ChatGPT обмежує контент для підлітків
1 хв на прочитанняВчора

Україна розглядає санкції проти поставок пального з Констанци
1 хв на прочитанняВчора

Україна відмовляється від індійського пального, шукаючи нових постачальників
1 хв на прочитанняВчора
Обережно, дикі тварини! Водіїв закликають бути уважними під час осінніх подорожей
1 хв на прочитанняВчора
Вплив жорсткої води на побутову техніку та ваш бюджет
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 18 вересня 2025 року
3 хв на прочитанняВчора
На Прикарпатті викрито схему посадовців: знищено 13 тис. дерев у нацпарку на 697 млн грн
1 хв на прочитанняВчора