Догори
Дати відгук

Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці

Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру

2 хв на прочитання03 Липня 2022, 14:01
Поділитись:

З приготуванням апетитного десерту з полуниці впорається навіть новачок.

Поки триває сезон полуниці, саме час влаштувати літню вечірку із чудовими десертами, які можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Це найпростіший рецепт чизкейка, який не потрібно випікати у духовці. Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру і не забути про найголовніший інгредієнт — ароматну полуницю. До такого десерту добре підійде охолоджений кислий лимонад або безалкогольний мохіто з гілочкою м'яти.

Для приготування шести мінічизкейків нам знадобиться:

  • Здобне печиво — 80 г;
  • М'яке вершкове масло — 50 г;
  • Полуниця — 300 г;
  • Цукрова пудра — 2 ст. л;
  • Вершки 33% жирності — 200 г;
  • Нежирний сир — 250 г;
  • Цукор — 50 г;
  • Ванільний цукор — 1 пачка.

Покроковий рецепт:

  • Підготуйте шість склянок.
  • Для пісочної основи дрібно розкришіть масляне печиво — це можна зробити за допомогою качалки. Покладіть печиво у пакет і добре розкотіть його. Розтопіть вершкове масло в каструлі (або мікрохвильовій печі) на повільному вогні. Змішайте печиво та масло.
  • У кожну склянку покладіть кілька ложок пісочної основи і добре притисніть до дна.
  • Готуємо полуничне пюре. Для цього відправляємо ягоди з цукровою пудрою до блендера і перебиваємо до консистенції пюре.
  • Готуємо крем-сир. За допомогою блендера збиваємо охолоджені жирні вершки до стійких піків, додаємо до них сир і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою, продовжуємо збивати блендером. Потім додаємо білий цукор та ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної консистенції.
  • Акуратно розливаємо крем-сир по склянках і вирівнюємо чайною ложкою.
  • Зверху в кожну склянку на сирну суміш викладаємо полуничне пюре та вирівнюємо ложкою. Полуницю, що залишилася, розрізаємо навпіл і прикрашаємо десерти.
  • Скляночки з чизкейками відправляємо в холодильник на кілька годин і подаємо прохолодними.

Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Запуск ринку землі не передбачає скасування права на безоплатну приватизацію землі
Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку проведення інвентаризації земель»
1 хв на прочитання4 години тому
Стало відомо, скільки Україна експортувала зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки минулого місяця
3 хв на прочитання6 годин тому
Виділено понад 44 млн грн на програми грантів з розвитку переробного бізнесу
2 хв на прочитання9 годин тому
Мариновані кабачки з кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
4 хв на прочитання10 годин тому
Один рецепт пирога на всі ягоди та фрукти: просто, швидко і смачно
1 хв на прочитання13 годин тому
Смачніше за будь-який кетчуп: гостра заготовка на зиму
1 хв на прочитанняВчора
Помідори з морквяним бадиллям — рецепт консервації, який уже отримав популярність
2 хв на прочитанняВчора
 Як продовжити свіжість білого і чорного хліба, не заморожуючи його
2 хв на прочитанняВчора