- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру

З приготуванням апетитного десерту з полуниці впорається навіть новачок.
Поки триває сезон полуниці, саме час влаштувати літню вечірку із чудовими десертами, які можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Це найпростіший рецепт чизкейка, який не потрібно випікати у духовці. Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру і не забути про найголовніший інгредієнт — ароматну полуницю. До такого десерту добре підійде охолоджений кислий лимонад або безалкогольний мохіто з гілочкою м'яти.
Для приготування шести мінічизкейків нам знадобиться:
- Здобне печиво — 80 г;
- М'яке вершкове масло — 50 г;
- Полуниця — 300 г;
- Цукрова пудра — 2 ст. л;
- Вершки 33% жирності — 200 г;
- Нежирний сир — 250 г;
- Цукор — 50 г;
- Ванільний цукор — 1 пачка.
Покроковий рецепт:
- Підготуйте шість склянок.
- Для пісочної основи дрібно розкришіть масляне печиво — це можна зробити за допомогою качалки. Покладіть печиво у пакет і добре розкотіть його. Розтопіть вершкове масло в каструлі (або мікрохвильовій печі) на повільному вогні. Змішайте печиво та масло.
- У кожну склянку покладіть кілька ложок пісочної основи і добре притисніть до дна.
- Готуємо полуничне пюре. Для цього відправляємо ягоди з цукровою пудрою до блендера і перебиваємо до консистенції пюре.
- Готуємо крем-сир. За допомогою блендера збиваємо охолоджені жирні вершки до стійких піків, додаємо до них сир і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою, продовжуємо збивати блендером. Потім додаємо білий цукор та ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної консистенції.
- Акуратно розливаємо крем-сир по склянках і вирівнюємо чайною ложкою.
- Зверху в кожну склянку на сирну суміш викладаємо полуничне пюре та вирівнюємо ложкою. Полуницю, що залишилася, розрізаємо навпіл і прикрашаємо десерти.
- Скляночки з чизкейками відправляємо в холодильник на кілька годин і подаємо прохолодними.
Смачного!
Актуально
Більше з розділу Агро

«Житниця» перетворюється на пустелю: ООН та WWF попереджають про загрозу посух для України
1 хв на прочитання8 годин тому

Петрів піст 2025: традиції, календар харчування та головні заборони
2 хв на прочитанняВчора

Українців попередили про суттєве здорожчання хліба
1 хв на прочитанняВчора

День фермера в Україні: Вдячність за працю на землі, що годує країну
2 хв на прочитанняВчора
В Ізмаїльському районі Одещини розпочалися жнива, перші результати обнадіюють
1 хв на прочитання18 Червня 2025
Чорниця та аґрус — формула молодості для мозку: як тренд на здоров'я змінює український ринок ягід
3 хв на прочитання18 Червня 2025
Українським аграріям презентували посібник з належної практики
2 хв на прочитання18 Червня 2025
Понад 1000 гектарів лісу на Волині та Рівненщині повернуто у державну власність
2 хв на прочитання18 Червня 2025
Більше з GreenPost

Смугаста шкура джунглів — як Індія відроджує бенґальського тигра
4 хв на прочитання7 хвилин тому

Потужна магнітна буря сьогодні: К-індекс досяг червоного рівня. Чого чекати 20 та 21 червня
1 хв на прочитання49 хвилин тому

Пожежа в серці військової хімії: як удар дрона вплинув на завод у Росії
3 хв на прочитаннягодина тому

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 21 червня 2025 року
11 хв на прочитання2 години тому
Мертве тіло, що стало колискою: історія пологів після встановлення смерті мозку
3 хв на прочитання3 години тому
Уряд планує продовжити мораторій для державних шахт ще на рік
1 хв на прочитання3 години тому
Літня броня: як зміцнити імунітет у спеку
3 хв на прочитання4 години тому
«Правічні» — виставка, що говорить про ліси мовою культури, памʼяті та краси
2 хв на прочитання5 годин тому