- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру
З приготуванням апетитного десерту з полуниці впорається навіть новачок.
Поки триває сезон полуниці, саме час влаштувати літню вечірку із чудовими десертами, які можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Це найпростіший рецепт чизкейка, який не потрібно випікати у духовці. Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру і не забути про найголовніший інгредієнт — ароматну полуницю. До такого десерту добре підійде охолоджений кислий лимонад або безалкогольний мохіто з гілочкою м'яти.
Для приготування шести мінічизкейків нам знадобиться:
- Здобне печиво — 80 г;
- М'яке вершкове масло — 50 г;
- Полуниця — 300 г;
- Цукрова пудра — 2 ст. л;
- Вершки 33% жирності — 200 г;
- Нежирний сир — 250 г;
- Цукор — 50 г;
- Ванільний цукор — 1 пачка.
Покроковий рецепт:
- Підготуйте шість склянок.
- Для пісочної основи дрібно розкришіть масляне печиво — це можна зробити за допомогою качалки. Покладіть печиво у пакет і добре розкотіть його. Розтопіть вершкове масло в каструлі (або мікрохвильовій печі) на повільному вогні. Змішайте печиво та масло.
- У кожну склянку покладіть кілька ложок пісочної основи і добре притисніть до дна.
- Готуємо полуничне пюре. Для цього відправляємо ягоди з цукровою пудрою до блендера і перебиваємо до консистенції пюре.
- Готуємо крем-сир. За допомогою блендера збиваємо охолоджені жирні вершки до стійких піків, додаємо до них сир і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою, продовжуємо збивати блендером. Потім додаємо білий цукор та ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної консистенції.
- Акуратно розливаємо крем-сир по склянках і вирівнюємо чайною ложкою.
- Зверху в кожну склянку на сирну суміш викладаємо полуничне пюре та вирівнюємо ложкою. Полуницю, що залишилася, розрізаємо навпіл і прикрашаємо десерти.
- Скляночки з чизкейками відправляємо в холодильник на кілька годин і подаємо прохолодними.
Смачного!
Актуально
Більше з розділу Агро
В Україні запустили першу інтерактивну сирну мапу (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Природний захист рослин: виявлено новий біогербіцид, що перевершує хімічні аналоги
2 хв на прочитання2 години тому
Різдво 2025: готуємо 12 традиційних страв за оновленим календарем
2 хв на прочитання4 години тому
Ціни на соняшник в Україні можуть продовжити падіння після різдвяних свят
1 хв на прочитання7 годин тому
Роботи-газонокосарки: маленькі помічники для ідеального газону
2 хв на прочитання13 годин тому
Під Миколаєвом оштрафували чоловіка за транспортування акації та клена
1 хв на прочитанняВчора
Щоб кутя не скисла: секрети приготування та правила зберігання традиційної страви
2 хв на прочитання21 Грудня 2025
Загроза септоріозу: стратегія захисту озимої пшениці в умовах м’якої зими
2 хв на прочитання20 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Вакцинація проти ВПЛ: чому однієї дози достатньо для пожиттєвого імунітету
2 хв на прочитання3 години тому
Кабмін дозволив передавати енергообладнання без аукціонів
1 хв на прочитання5 годин тому
Криза в небі Європи: нова система EES збільшила черги в аеропортах на 70%
2 хв на прочитання6 годин тому
Попередження про льодові явища: на українських річках починається замерзання
1 хв на прочитання8 годин тому
Трагедія на Нілі: в Єгипті зіткнулися два круїзні лайнери
1 хв на прочитання9 годин тому
Масований удар по енергетиці: Рівненщина, Тернопільщина та Хмельниччина — без світла
1 хв на прочитання10 годин тому
Україна отримала з Литви повний комплект обладнання для теплової електростанції
1 хв на прочитання11 годин тому
Коли варто робити пластику носа та як правильно підготуватися
3 хв на прочитанняВчора

