- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Простий рецепт для літа: полуничний чизкейк у склянці
Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру

З приготуванням апетитного десерту з полуниці впорається навіть новачок.
Поки триває сезон полуниці, саме час влаштувати літню вечірку із чудовими десертами, які можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Це найпростіший рецепт чизкейка, який не потрібно випікати у духовці. Досить просто купити гарні стаканчики, трохи печива, вершків та сиру і не забути про найголовніший інгредієнт — ароматну полуницю. До такого десерту добре підійде охолоджений кислий лимонад або безалкогольний мохіто з гілочкою м'яти.
Для приготування шести мінічизкейків нам знадобиться:
- Здобне печиво — 80 г;
- М'яке вершкове масло — 50 г;
- Полуниця — 300 г;
- Цукрова пудра — 2 ст. л;
- Вершки 33% жирності — 200 г;
- Нежирний сир — 250 г;
- Цукор — 50 г;
- Ванільний цукор — 1 пачка.
Покроковий рецепт:
- Підготуйте шість склянок.
- Для пісочної основи дрібно розкришіть масляне печиво — це можна зробити за допомогою качалки. Покладіть печиво у пакет і добре розкотіть його. Розтопіть вершкове масло в каструлі (або мікрохвильовій печі) на повільному вогні. Змішайте печиво та масло.
- У кожну склянку покладіть кілька ложок пісочної основи і добре притисніть до дна.
- Готуємо полуничне пюре. Для цього відправляємо ягоди з цукровою пудрою до блендера і перебиваємо до консистенції пюре.
- Готуємо крем-сир. За допомогою блендера збиваємо охолоджені жирні вершки до стійких піків, додаємо до них сир і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою, продовжуємо збивати блендером. Потім додаємо білий цукор та ванільний цукор. Все збиваємо до однорідної консистенції.
- Акуратно розливаємо крем-сир по склянках і вирівнюємо чайною ложкою.
- Зверху в кожну склянку на сирну суміш викладаємо полуничне пюре та вирівнюємо ложкою. Полуницю, що залишилася, розрізаємо навпіл і прикрашаємо десерти.
- Скляночки з чизкейками відправляємо в холодильник на кілька годин і подаємо прохолодними.
Смачного!
Більше з розділу Агро

КМУ ухвалив рішення для підтримки бізнесу: зміни для агросектору, рибальства та оборонпрому
2 хв на прочитання2 години тому

Желе із чорної смородини: простота, що здивує
1 хв на прочитання10 годин тому

Повернення земель до життя: у серпні ціна розмінування гектара агроземель склала 60 тис. грн
2 хв на прочитанняВчора

Викрито масштабну оборудку з 18 гектарами державної власності
2 хв на прочитанняВчора
Два судна прибули в сирійські порти для поповнення стратегічних запасів
1 хв на прочитання07 Вересня 2025
Суд Одеси наклав арешт на 5,4 тис. тонн сої, яку намагалися незаконно вивезти з України
1 хв на прочитання07 Вересня 2025
Від удару російського дрону загинув голова Асоціації фермерів Херсонщини
1 хв на прочитання05 Вересня 2025
Вартість борщового набору в Україні: як ціни зросли у понад 26 разів
2 хв на прочитання04 Вересня 2025
Більше з GreenPost

Всесвітній день електромобілів: екологічні наслідки переходу на "зелені" авто
4 хв на прочитання3 години тому

Готуємо хвойні до зими: 3 осінні кроки для здорового саду
2 хв на прочитання4 години тому

Молоко та антибіотики: небезпечний симбіоз
2 хв на прочитання6 годин тому

Держидерево: чому колюча рослина — ідеальний вибір для вашого саду
2 хв на прочитання12 годин тому
Збитки на 50 мільйонів після скандалу з загибеллю риби
2 хв на прочитанняВчора
Дрова для опалення 2025: скільки коштує куб і як їх купити онлайн
2 хв на прочитанняВчора
Біла гниль загрожує урожаю, як розпізнати небезпечний грибок на рослинах
2 хв на прочитанняВчора
Кліматична криза збільшує ризик лісових пожеж від блискавок: нове дослідження
3 хв на прочитанняВчора