Догори
Дати відгук

Простий напій, який здатен продовжити ваше життя

У новому дослідженні взяло участь майже півмільйон чоловік

1 хв на прочитання14 Вересня 2022, 17:17
Поділитись:

Усім хочеться зберегти своє здоров'я і молодість як можна довше. Так, видання Express Daily з посиланням на дослідження повідомляє, що чорний чай може допомогти вам зберегти і перше і друге.

"Ухилення" від довгострокових захворювань є важливим чинником довголіття. Для цього організму потрібна достатня кількість антиоксидантів для боротьби з вільними радикалами і запаленням. Їх найбільше у фруктах і овочах, але деякі види чаю також утримують їх в достатній кількості. Завдяки своїй антиоксидантній активності чорний чай може посилити захист від серцево-судинних захворювань і ранньої смерті, показало нове дослідження.

Чорний чай, який є одним з самих споживаних напоїв у всьому світі, доступний в різних формах. Він добре відомий своїм протизапальним потенціалом, який допомагає понизити ризик розвитку безлічі хронічних захворювань.

Нове дослідження майже півмільйона чоловік, опубліковане в журналі Annals of Internal Medicine, показало, що більш високе споживання чорного чаю пов'язане з нижчим ризиком смертності від багатьох причин, включаючи серцеві захворювання і інсульт.

При цьому не було виявлено значного зниження користі для здоров'я у тих, хто додавав молоко або цукор в чашку.

Автори дослідження пишуть: "Більш високе споживання чаю було пов'язане з нижчим ризиком смертності серед тих, хто випивав дві або більше за чашки в день, незалежно від генетичних відмінностей в метаболізмі кофеїну".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.