Взимку достатньо просто зварити бульйон, додати картоплю та цю борщову заправку — і все, смачний борщ готовий.
Інгредієнти:
буряк — 3 кг;
капуста — 3 кг;
цибуля — 1 кг;
морква — 1 кг;
помідори — 1,5 кг;
сіль — ½ склянки;
цукор — 0,5 кг;
олія — 300 г;
оцет — ¾ склянки.
Приготування.
Буряк і моркву натерти нa тертці.
Капусту, цибулю та помідори нарізати.
Нарізані овочі засипати сіллю та цукром і залити олією. Дати настоятися добу.
Потім все кип'ятити 20 хв. Додати ¾ склянки оцту і кип'ятити ще 10 хв. Розлити все по стерилізованих банках, закрутити і поставити в тепло до повного остигання.
Також ми писали про ліниві баклажани — просту і смачну заготовку на зиму.