- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Просто та смачно: ікра з молодих буряків
Просто та смачно: ікра з молодих буряків
Не гірша "класичної" кабачкової
Бурякова ікра – це старовинна страва, але її багато хто забув і віддає перевагу кабачковому варіанту. А разом з тим, ікра з буряків, виходить анітрохи не гірша, а набагато цікавіша та оригінальніша.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- буряк, 500 г;
- цибуля, 2 шт;
- болгарський перець, 1 шт.;
- помідори, 300 г;
- олія, 3 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- перець;
- часник, 3 зуб.;
- лавровий лист, 1 шт;
- зелень.
Процес приготування
- Буряк чистимо і тремо на великій тертці.
- Цибулю ріжте за смаком, півкільцями або четвертинками.
- Обсмажуємо цибулю на олії до напівм’якості.
- Солодкий перець ріжемо соломкою і додаємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо до м’якості.
- Додаємо до овочів, перемішуємо та тушкуємо.
- Помідори вибирайте соковиті та м’ясисті, натираємо на тертці та прибираємо шкірку, вона непотрібна.
- Виливаємо томатне пюре в овочі, перемішуємо та тушимо під кришкою близько 15 хвилин, перемішуючи.
- Додаємо сіль, тушимо 5 хвилин без кришки до випаровування рідини.
- Додаємо лавровий лист і тертий часник за смаком, перець та за смаком дрібно рубану зелень, перемішуємо та знімаємо з плити.
- Охолоджуємо, перекладаємо в банку та зберігаємо в холодильнику. Якщо ви додасте трохи оцту і розкладете ікру в стерилізовані баночки, закриєте кришками, тоді ця заготівля роками зберігатиметься у підвалі або в коморі.
Більше з розділу Агро
В Україні запустили першу інтерактивну сирну мапу (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Природний захист рослин: виявлено новий біогербіцид, що перевершує хімічні аналоги
2 хв на прочитанняВчора
Різдво 2025: готуємо 12 традиційних страв за оновленим календарем
2 хв на прочитанняВчора
Ціни на соняшник в Україні можуть продовжити падіння після різдвяних свят
1 хв на прочитанняВчора
Роботи-газонокосарки: маленькі помічники для ідеального газону
2 хв на прочитанняВчора
Під Миколаєвом оштрафували чоловіка за транспортування акації та клена
1 хв на прочитання22 Грудня 2025
Щоб кутя не скисла: секрети приготування та правила зберігання традиційної страви
2 хв на прочитання21 Грудня 2025
Загроза септоріозу: стратегія захисту озимої пшениці в умовах м’якої зими
2 хв на прочитання20 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитанняВчора
Вакцинація проти ВПЛ: чому однієї дози достатньо для пожиттєвого імунітету
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін дозволив передавати енергообладнання без аукціонів
1 хв на прочитанняВчора
Криза в небі Європи: нова система EES збільшила черги в аеропортах на 70%
2 хв на прочитанняВчора
Попередження про льодові явища: на українських річках починається замерзання
1 хв на прочитанняВчора
Трагедія на Нілі: в Єгипті зіткнулися два круїзні лайнери
1 хв на прочитанняВчора
Масований удар по енергетиці: Рівненщина, Тернопільщина та Хмельниччина — без світла
1 хв на прочитанняВчора
Україна отримала з Литви повний комплект обладнання для теплової електростанції
1 хв на прочитанняВчора

