Догори
Дати відгук

Прості, але ефективні засоби для зниження рівня цукру в крові

Підтримання нормального рівня цукру в крові є першим та найважливішим правилом для тих, хто стикається з цією недугою.

2 хв на прочитання03 Вересня 2023, 07:33
Поділитись:

Цукровий діабет належить до найбільш поширених хвороб у світі. Підтримання нормального рівня цукру в крові є першим та найважливішим правилом для тих, хто стикається з цією недугою. Проте існують дуже прості, але ефективні способи зниження цукру в крові.

Перший спосіб. Мало кому відомо, що звичайний чай із липового цвіту сприяє зниженню цукру в крові. Регулярне вживання цього корисного та смачного напою може призвести до вражаючих результатів. Для приготування цього чаю знадобиться дві великі (столові) ложки липового цвіту, які слід залити однією склянкою окропу. Напій потрібно залишити настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин у теплому місці, а потім можна додати подрібнену лимонну цедру за бажанням. Цей чай рекомендується вживати протягом дня з інтервалами від 2 до 5 годин. Для підвищення ефективності цього чаю народна медицина рекомендує діабетикам замінювати ним усі інші напої.

Другий спосіб. Змішайте свіжий картопляний сік, соки буряків і топінамбуру у рівних пропорціях. Цей напій слід пити по третині склянки за 30-40 хвилин до їди вранці та ввечері. Тривалість курсу лікування може варіюватися від одного до п'яти тижнів.

Третій спосіб. Для приготування наступного народного засобу вам потрібно змішати однакові кількості подрібнених інгредієнтів: липовий цвіт, лавровий лист, стручки квасолі, листя чорниці, траву кропиви дворядкової та лужну конюшину. Заваріть одну-дві столові ложки цього збору однією склянкою окропу і залиште напій настоюватися протягом 20 хвилин в теплому місці. Вживайте по одній третині склянки цього настою щодня. Тривалість курсу може варіюватися від двох до чотирьох тижнів.

Четвертий спосіб. Розбийте одне куряче яйце і вичавіть у нього сік з одного маленького лимону, потім ретельно перемішайте цю суміш. Цей засіб варто вживати щоранку натщесерце. Тривалість курсу лікування складає щонайменше два тижні.

П'ятий спосіб. Залийте половину склянки вівса трьома склянками очищеної або кип'яченої води, а потім поставте суміш на повільний вогонь і проварюйте її протягом 10-15 хвилин. Дайте відвару настоятися близько години. Вживайте відвар по половині склянки три-чотири рази на день перед їжею. Тривалість одного курсу лікування становить два-три тижні.

Також ми писали про ознаки підвищеного рівня цукру у крові та як його знизити: консультує лікар.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.