Пропуск сніданку та інші харчові звички підвищують ймовірність деменції у людини

1 хв на прочитання07 Жовтня 2022, 06:50

Відмова від сніданку в чотири рази підвищує ймовірність захворювання деменцією.

Деменція означає прогресуюче згасання мозку, що відбувається у літніх людей. Журналом Human Sciences of Health-Social Services були опубліковані результати дослідження, що вивчало взаємозв’язок між звичками способу життя і деменцією, – воно проводилося протягом шести років серед жителів фермерського співтовариства, розташованого недалеко від великого міського центру в Японії, передає Express. Це були 525 осіб віком 65 років і старше.

Дослідники виявили зв’язок між ймовірністю деменції у людини та її харчовими звичками. Вчені констатували:

“Деменція в чотири рази частіше діагностується серед людей, які не снідають”.

Також було встановлено, що ризик отримати діагноз деменції підвищується в разі наступних харчових звичок.

Що потрібно їсти для підтримки здоров’я мозку? Ризик розвитку деменції в першу чергу підвищують порушення системи кровообігу, тому для її профілактики важливо вживати продукти, корисні для судин і серця. У цьому плані, на думку вчених, найбільш ефективною є комбінація двох систем харчування-середземноморської дієти і дієти DASH, призначеної для контролю артеріального тиску.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: