Догори
Дати відгук

Прокуратура змусила: землі лісового фонду майже на 179 млн грн повернуто державі

1 хв на прочитання08 Липня 2020, 16:43
pixabay pixabay
Поділитись:

У Київській області рішенням суду державі повернуто  землі лісового фонду вартістю майже 179 млн грн. Як повідомляє прокуратура Київської області, мова йде про земельні ділянки Обухівського району площею 8 га,  які  незаконно були  передані  у власність  громадянам.

"Земельні ділянки, які до цього часу перебувають у постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство», були безпідставно передані розпорядженнями Обухівської районної державної адміністрації у власність 4 громадянам для ведення особистого селянського господарства за відсутності будь-якого рішення уповноваженого органу виконавчої влади про їх вилучення зі складу земель держлісфонду", - описує ситуацію прокуратура.

Відтак Обухівський районний суд  задовольнив позов прокуратури Київської області та повернув у державну власність земельні ділянки державного лісового фонду. Довівши таким чином, що обмежені в цивільному обороті землі лісогосподарського призначення вибули з власності держави з грубим порушенням вимог чинного законодавства. 

Нагадаємо, у столиці судитимуть підприємця за завдання збитків державі на суму 16,5 млн.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost