Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Прокуратура попередила безпідставні витрати на 85 млн грн при закупівлі робіт з ремонту одеської лікарні

Прокуратура попередила безпідставні витрати на 85 млн грн при закупівлі робіт з ремонту одеської лікарні

Інформація про наявність у підприємства працівників відповідної кваліфікації не відповідає фактичним обставинам

1 хв на прочитання12 Червня 2023, 12:09
Поділитись:

За втручання прокурорів Суворовської окружної прокуратури м. Одеси визнано недійсним договір про закупівлю підрядних робіт за кошти місцевого бюджету на суму майже 85 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у лютому 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством, за результатами відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт з капітального ремонту однієї з будівель КНП «Міська клінічна лікарня № 11» по вул. Ак. Воробйова в Одесі.

Прокурором в суді доведена невідповідність переможця торгів кваліфікаційним вимогам. Так, у свої тендерній пропозиції підприємство на підтвердження наявності обладнання та матеріально-технічної бази надало договір про надання послуг техніки, строк якого на момент розгляду пропозиції закінчився.

Також з’ясовано, що інформація про наявність у підприємства працівників відповідної кваліфікації не відповідає фактичним обставинам.

Крім того, підприємство надало на підтвердження виконання аналогічного договору недостовірні відомості в частині виконання договору субпідрядних робіт з інших суб’єктом господарювання.

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.