Продукти, які збільшують ризики утворення тромбів

1 хв на прочитання17 Лютого 2023, 06:49

Вживання деяких продуктів варто уникати.

Згустки крові зазвичай асоціюються з двома основними серцево-судинними подіями: інсультами та інфарктами. Один із найкращих способів зменшити ризик утворення тромбів — це здорове та збалансоване харчування. Є певні продукти, яких слід уникати, щоб запобігти утворенню тромбів.

Головне, чого слід уникати в раціоні – це крохмаль, цукор і сіль. Причина, чому слід уникати цих продуктів, полягає в тому, що вони підвищують рівень запалення в кровоносних судинах. Якщо людям хочеться чогось солодкого, з’їжте трохи морозива або чорного шоколаду, горіхів з медовою оболонкою, фруктів або будь-якої іншої їжі, яка має певну поживну цінність.

Існує потенційний зв’язок між дієтою та внутрішнім серцево-судинним запаленням в організмі.

Погане харчування загалом спричиняє метаболічну дисфункцію, зокрема інсулінорезистентність і, зрештою, ожиріння. Це основні шляхи активного запалення. Подібним чином хороша дієта може зменшити метаболічний ризик і окремо призвести до втрати ваги, що може значно зменшити запалення.

Які найкращі продукти для боротьби із запаленням? Мабуть, найбільш вивченими є омега-3 жирні кислоти, антиоксидантні вітаміни та нові біологічно активні флавоноїди, знайдені в какао та чаї.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: