Продукт, який вбреже від гіпертонії

1 хв на прочитання21 Липня 2023, 22:30
Фото ілюстративне

Якщо ви додасте у свій раціон цей продукт, то можете уникнути розвитку гіпертонії.

Вживання йогурту може врятувати від розвитку гіпертонії. Про це розповіла відома у Великобританії дієтолог Сара Брюер. Вона заявила, що "ризик високого артеріального тиску може бути знижений шляхом внесення простих змін в дієту або спосіб життя".

"Гіпертонія, що створює додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи, може призвести до смертельних ускладнень, включаючи інсульти, серцеві напади. Але ви можете скоротити її ймовірність, просто додавши в свій раціон більше йогурту. Він може захиститись від високого кров'яного тиску завдяки комплексу кальцію, магнію і калію. Всі три речовини мають антигіпертензивну дію", - розповіла доктор Брюер.

Дієтолог зазначила, що наявні дані підтверджують: вживання йогурту не менше п'яти разів на тиждень може знизити ризик розвитку високого кров'яного тиску майже на 25 відсотків. При цьому, крім мінералів, які допомагають зменшити ймовірність появи гіпертонії, включається інший захисний фактор.

"Деякі пробіотичні бактерії, які ферментують молоко для створення йогурту, виробляють речовини, які пригнічують ангиотензин так само, як і препарати-інгібітори", - пояснила фахівець.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: