Догори
Дати відгук

Про що може сигналізувати несподівана поява сивини

Гіперактивна або гіпоактивна щитоподібна залоза

1 хв на прочитання16 Лютого 2023, 15:28
Поділитись:

Зазвичай сивіння волосся пояснюється віковими процесами. Зокрема, зі старінням організму поступово гинуть пігментні клітини, що надають колір волоссю. Але раптова поява сивини може сигналізувати про проблеми зі здоров'ям.

Дефіцит вітаміну В12. Вітамін, що міститься в м'ясі, рибі та молоці, сприяє виробленню еритроцитів, які необхідні для росту та здоров'я волосся. Його дефіцит є однією з найпоширеніших причин передчасного посивіння волосся. У деяких випадках його прийом знижує високий рівень гомоцистеїну, що веде до випадання волосся, і запобігає їх передчасному посивенню.

Нейрофіброматоз. У разі захворювання, викликаного генетичною мутацією, пухлини (не злоякісні) ростуть поруч із нервами людини. Деякі люди з нейрофіброматозом помічають, що його волосся втрачає колір – у них починає бути відсутнім пігмент меланін.

Захворювання щитоподібної залози. Гормональні зміни, викликані проблемами в роботі щитоподібної залози, такі як гіпертиреоз або гіпотиреоз, також можуть бути причиною передчасної сивини. Гіперактивна або гіпоактивна щитоподібна залоза може впливати на те, як тіло вироблятиме меланін.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.