У журналі Applied and Environmental Microbiology було опубліковано дослідження продуктів, які торкнулися підлоги: жодному з них не вдалося уникнути зараження. Кількість патогенів безпосередньо залежало від того, як довго їжа лежала на підлозі. П'ять секунд — термін невеликий, але достатній для зараження бактеріями — наприклад, сальмонелою та E.coli. До симптомів кишкової інфекції відносять нудоту, блювання, пронос, зневоднення, біль у животі, слабкість і головний біль. Про це розповідає «Медикість яка!».
Час перебування на підлозі, тип покриття, склад їжі та чистота приміщення впливають на зараження. Дивно, але в килимових покриттях бактерій виявлено менше, ніж на кахлі та нержавіючій сталі.
Соковиті та вологі продукти (наприклад, кавун) заражаються швидше за щільні (наприклад, шоколад).
Залежно від того, коли востаннє мили підлогу, яка їжа впала, чи є у вас домашні тварини, можна робити висновок про безпеку їжі з підлоги.
Також ми розповідали, як мити овочі та фрукти, щоб вимити з них «хімію».