«Правильна» борщова заправка на зиму

1 хв на прочитання28 Вересня 2022, 15:13

Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.

Така заготівля завжди вам допоможе, коли немає часу, та й особливого бажання стояти на кухні, але борщу дуже хочеться. Також ця заправка може бути салатом та компонентом ще якоїсь страви.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

Процес приготування

На помідорах робимо надрізи та заливаємо їх на хвилину окропом, виймаємо, охолоджуємо та знімаємо шкірку.

Буряк і цибулю, моркву та перець, часник ріжемо шматками і разом з томатами відправляємо в блендер. Подрібнюємо до шматочків і перекладаємо масу у чашу мультиварки.

Додаємо сіль та олію.

Ставимо мультиварку в режим тушіння на 40 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення тушіння, вливаємо оцет на свій смак.

Розкладаємо масу в стерилізовану баночку, закручуємо кришкою і перевертаємо, укутуємо рушником до остигання.

Зберігаємо консервацію у підвалі або коморі.

У рецепті дано обсяг продуктів на баночку в 700 г, тому ви можете одразу збільшувати кількість інгредієнтів на повну чашу мультиварки та зробити кілька баночок за раз. Заготівля виходить просто ідеальною, вона заощаджує багато часу при приготуванні борщу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: