Догори
Дати відгук

Поєднання продуктів, які посилять смак та користь

Продукти, які допомагають один одному засвоюватися краще і стають ще кориснішими

2 хв на прочитання06 Листопада 2022, 06:50
Поділитись:

Важливо знати, як поєднувати ті чи інші продукти, щоб отримати максимальну користь здоров'ю. Пропонуємо вам розглянути список продуктів, які допомагають один одному засвоюватися краще і стають ще кориснішими при вживанні одночасно один з одним.

1. Помідори та оливкова олія

Помідори – найчастіший гість на нашому столі. Їх м'я.ка і соковита м'якоть має чудовий смак і дозволяє нам насолоджуватися свіжістю овочевих салатів та різних страв. Помідори є багатим джерелом антиоксидантів, які допомагають знизити ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань, а мононасичені жири, що входять до складу оливкової олії, допоможуть організму їх краще засвоїти.

2. Яловичина та морква

Велика кількість протеїну, що міститься в яловичині, настільки необхідного для нашого здоров'я, добре засвоюється в поєднанні з морквою, до складу якої входить велика кількість вітаміну А.

3. Шпинат та буряк

За даними вчених, залізо, що входить до складу шпинату, найбільш добре засвоюється, якщо вживати його разом з іншим овочом, що містить велику кількість вітаміну С. Наприклад, з буряком, помідорами або болгарським перцем.

4. Часник та риба

Олії, що містяться в рибі, зменшують кількість холестерину, а до складу часнику входять корисні для серця речовини. При змішуванні вони мають протизапальні властивості. До того ж з додаванням часнику, риба набуває напрочуд смачного та привабливого аромату!

5. Червоне м'ясо та розмарин

Антиоксиданти, що входять до складу розмарину, допомагають нейтралізувати шкідливий вплив на організм вільних радикалів, що містяться в червоному м'ясі. Тому при приготуванні свинини додавайте кілька гілочок розмарину, ваша страва набуде чудового смаку і аромату, а організм отримає тільки найнеобхідніші речовини від їжі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
День боротьби з ожирінням: чому зайва вага — це більше, ніж цифра на шкалі
2 хв на прочитання4 години тому
Порятунок робітників у критичній ситуації
Надзвичайна ситуація на виробництві: рятували робітників під час очищення цистерни
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
У Південній Кореї чоловікові винесли вирок за те, що він набрав зайву вагу, щоб уникнути служби в армії
2 хв на прочитанняВчора
 Нова програма соціальної підтримки сімей з дітьми в Україні
Уряд розширює підтримку сімей з дітьми: деталі нового соціального бюджету
4 хв на прочитанняВчора
У Нідерландах поліція виявила садового гнома, виготовленого з екстазі (MDMA)
1 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті ліквідовано схему оформлення «липових» діагнозів про психічні розлади
1 хв на прочитанняВчора
«До справи неможливо "підшити" розбиті мрії»: експерт про те, чому жінки досі стають жертвами насильства і як це змінити
7 хв на прочитанняВчора
ЄС оцінить відповідність українських норм у сфері харчової безпеки
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Фото: «Сад Город Квіти»
Магія під ногами: як створити функціональні й естетичні садові доріжки — креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Погода на 26 листопада.
Фото Larysa Slobodska
Похолодання на 26 листопада: заморозки та мокрий сніг
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Каналізація — не сміттєзвалище: несподівані речі, яких не можна зливати чи викидати в унітаз і раковину
3 хв на прочитанняВчора
Українські села у світовому туристичному топі
Два українські населені пункти потрапили до міжнародного туристичного рейтингу
1 хв на прочитанняВчора
«Ніхто не хотів, аби так сталося»: вогонь знищив тисячі халуп у найбільшому районі нетрів Маніли (ФОТО, ВІДЕО)
3 хв на прочитанняВчора
Дубровицька міськрада відшкодує збитки на майже 5 млн грн через незаконну порубку лісу
3 хв на прочитанняВчора
Проти безсилля: як морський біолог хоче врятувати Середземне море, яке луки морської трави захищали від зміни клімату
13 хв на прочитанняВчора
Молодь України на варті водних ресурсів: досвід та ініціативи
1 хв на прочитанняВчора