Догори
Дати відгук

Поєднання продуктів, які посилять смак та користь

Продукти, які допомагають один одному засвоюватися краще і стають ще кориснішими

2 хв на прочитання06 Листопада 2022, 06:50
Поділитись:

Важливо знати, як поєднувати ті чи інші продукти, щоб отримати максимальну користь здоров'ю. Пропонуємо вам розглянути список продуктів, які допомагають один одному засвоюватися краще і стають ще кориснішими при вживанні одночасно один з одним.

1. Помідори та оливкова олія

Помідори – найчастіший гість на нашому столі. Їх м'я.ка і соковита м'якоть має чудовий смак і дозволяє нам насолоджуватися свіжістю овочевих салатів та різних страв. Помідори є багатим джерелом антиоксидантів, які допомагають знизити ризик розвитку серцево-судинних та онкологічних захворювань, а мононасичені жири, що входять до складу оливкової олії, допоможуть організму їх краще засвоїти.

2. Яловичина та морква

Велика кількість протеїну, що міститься в яловичині, настільки необхідного для нашого здоров'я, добре засвоюється в поєднанні з морквою, до складу якої входить велика кількість вітаміну А.

3. Шпинат та буряк

За даними вчених, залізо, що входить до складу шпинату, найбільш добре засвоюється, якщо вживати його разом з іншим овочом, що містить велику кількість вітаміну С. Наприклад, з буряком, помідорами або болгарським перцем.

4. Часник та риба

Олії, що містяться в рибі, зменшують кількість холестерину, а до складу часнику входять корисні для серця речовини. При змішуванні вони мають протизапальні властивості. До того ж з додаванням часнику, риба набуває напрочуд смачного та привабливого аромату!

5. Червоне м'ясо та розмарин

Антиоксиданти, що входять до складу розмарину, допомагають нейтралізувати шкідливий вплив на організм вільних радикалів, що містяться в червоному м'ясі. Тому при приготуванні свинини додавайте кілька гілочок розмарину, ваша страва набуде чудового смаку і аромату, а організм отримає тільки найнеобхідніші речовини від їжі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost