Попит на шоколад буде падати в результаті зростання цін і різкого скорочення економічних показників
Попит на шоколад буде падати в результаті зростання цін і різкого скорочення економічних показників

Світова індустрія шоколаду зіткнулася з серйозними проблемами - через коронавірус попит на кондитерські вироби різко впав, що призвело до труднощів на всіх етапах виробництва. Про це повідомляє agroreview, посилаючись на агентство Bloomberg .
В Європі, яка вважається головним споживачем шоколаду, переробка какао-бобів за підсумками року може впасти на три відсотки. У Північній Америці опитані агентством аналітики чекають падіння на 5,3 відсотка. Найбільший спад може бути в азіатському регіоні, аналітики прогнозують скорочення переробки какао-бобів на дев'ять відсотків.
Така ситуація в регіоні пояснюється тим, що великі виробники намагалися наростити свої потужності з переробки на тлі зростаючого за останні роки попиту.
Кот-д'Івуар, провідний виробник какао-бобів, а також Гана, яка займає друге місце з виробництва в світі, ввели націнку на свою продукцію. Зроблено це для того, щоб компенсувати втрати від обвалу попиту і цін. З початку року ф'ючерси на какао-боби, що торгуються на біржі в Нью-Йорку, впали на 9,9 відсотка.
«Попит на шоколад буде падати в результаті зростання цін і різкого скорочення економічних показників. Вплив кризи буде відчуватися сильніше у другому кварталі», - говорить Ерік Бергман, віце-президент компанії JSG Commodities.
Нагадаємо, Bloomberg оцінює збитки світової економіки від COVID-19 в $ 5 трлн.







