Дієтолог Світлана Фус розповіла, чим може нашкодити лимон, якщо його часто споживати певним групам людей. Дізнайтеся, кому не можна їсти цей популярний фрукт.
Лимон прийнято вважати джерелом аскорбінової кислоти, тому що він кислий. Деякі проводять "вітамінізацію" від застуди саме лимоном, вживаючи його дольками або додаючи в чай та інші напої.
Середній лимон, вага якого 60 г, дійсно може дати організму 25-30 мг вітаміну С, що відповідає одній третині його добової норми. Фрукт містить корисну для здоров'я клітковину та пектин.
Крім "аскорбінки", в лимонах присутні в невеликих кількостях вітаміни В6 і В1. Серед мінеральних речовин варто відзначити кальцій (12,2%) і мідь (9%), які містяться в шкірці лимона. Однак у деяких випадках він може нашкодити.
Лимон не для кожної людини може бути корисний. Специфічні білки цитрусових і лимона зокрема алергени, особливо якщо ці плоди вживати у великих кількостях. Бути обережними із цим фруктом потрібно таким людям:
Більше новин читайте на GreenPost.