Ольга Шевченко1 хв на прочитання22 Вересня 2022, 13:25
Мариновані помідори - корисні рекомендації
- Кожен рецепт написаний для банки об'ємом 3 л. Ви можете самі вирішувати, яка кількість помідорів візьмете. Головне - укладайте їх щільно і заливайте рідиною до самого краю.
- Обов'язково ретельно мийте всі інгредієнти, а банки стерилізуйте.
- Невеликий секрет: якщо хочете уникнути "підривання" консервації, проткніть зубочисткою місце плодоніжки овоча.
- Після того, як закатаєте банки, переверніть їх, накрийте теплою тканиною і поставте на кришки.
Як маринувати помідори на зиму з виноградом
- часник - 6-8 зубчиків;
- болгарський перець - 1 шт;
- кріп - 3 парасольки;
- помідори - 1.5-2 кг;
- білий виноград - 450 гр;
- вода - 1.5 л (приблизно);
- сіль - 3 ст. л;
- цукор - 5 ст. л;
- яблучний оцет - 2.5 ст. л;
- соєвий соус - 2-3 ст.л (за бажанням).
На дно банки викладаємо нарізані часник, перець і кріп. Утрамбовуємо помідори, чергуючи їх з виноградом. Наливаємо в банку окріп, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і кип'ятимо 5 хвилин.
Додаємо в банку яблучний оцет, соєвий соус і розсіл, а після - закочуємо.