Цей рецепт заготовки помідорів на зиму навіть не потребує стерилізації.
Інгредієнти:
помідори — 5 кг;
цибуля — 1 кг;
часник — 200 г;
гіркий перець — 1 шт.;
петрушка — 40 г;
спеції — за смаком.
Для маринаду:
вода — 1 л,
рослинна олія — 7 ст. л.,
оцет — 150 мл.
Приготування.
Промити цибулю, зелень. Очистити часник. Викласти в стерилізовані банки, додати спеції і кільце гострого перчика.
Розігріти олію й акуратно розлити в банки.
Добре промиті помідори проколоти зубочисткою і розкласти в банки, змішуючи з кільцями цибулі. Час від часу струшувати банки для кращої комплектації простору.
Закип`ятити воду, додати в неї цукор і сіль. За 2 хв до того, як зняти з плити, додати оцет. Відставити помідорний розсіл і охолодити. Заповнити маринадом і закрити кришкою. Відправити остигати в тепле приміщення.
Також ми розповідали про консервований буряк на зиму.