Догори
Дати відгук

Консервований буряк на зиму

Його можна їсти просто з банки, розігріти й подати до обіду чи додати в борщ або зробити буряковий суп.

1 хв на прочитання31 Липня 2022, 09:28
Поділитись:

Консервований буряк  має універсальний смак — його можна їсти холодним, просто з банки. Його також можна розігріти й подати до обіду. Такий буряк можна навіть додавати в борщ або робити буряковий суп.

Інгредієнти:

буряк — 3 кг;

цукор — 115 г;

оцет — 115 мл;

кам’яна сіль — 20 г (1 ст. л.).

Приготування.

Скласти буряки у каструлю та залити водою. Накрити кришкою і варити до готовності — вони повинні бути м’якими. Потім злити всю воду. (Буряк також можна і запекти.)

Буряки очистити, натерти на тертці. Насипати в буряк цукор і сіль. Також налити оцет. Усе дуже ретельно перемішати.

Тепер можна розкласти по банках. Загалом вони повинні мати місткість близько 2700 мл. Банки мають бути ідеально чистими, бажано обробленими киплячою водою.

Слід накладати буряк щільно, щоб не було бульбашок повітря. Залишивши близько 1 см вільного простору від краю, закрутити банки.

Також ми писали про баклажани в томатному соусі: просто і смачно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитання2 години тому
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитання3 години тому
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитання5 годин тому
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитанняВчора
У Мукачеві на День святого Мартина відкрили міжнародний форум виноробів
1 хв на прочитанняВчора
День працівників сільського господарства України
1 хв на прочитанняВчора
Відновлення водних біоресурсів на Одещин: озеро Сасик зариблено молодим товстолобом
1 хв на прочитання15 Листопада 2025
Хліб і сир: гастрономічна пара, що святкує свою універсальність
5 хв на прочитання15 Листопада 2025