Помідори в желе: смачний і оригінальний рецепт на зиму

1 хв на прочитання01 Вересня 2022, 07:38

Бюджетно й екзотично.

Є багато способів заготувати помідори на зиму, і серед них — помідори в желе.

Інгредієнти на 1 банку ємністю 0,5 л:

помідори — 300-350 г;

цибуля — ½ шт.;

лавровий лист — 1 шт.;

кріп;

перець чорний горошком;

часник — 2-3 зубці;

желатин — 25 г (2 ст. ложки з верхом);

сіль — 45 г (1,5 ст. ложки без верху);

цукор — 40 г;

кип’ячена вода — 4,5 скл.

Приготування.

Помідори порізати на четвертинки. Часник і кріп порізати. Цибулю порізати півкільцями.

У підготовлені банки щільно укласти нарізані помідори разом зі спеціями.

Желатин залити 1 склянкою кип’яченої води і залишити на 40-60 хв для набухання. Поставити на вогонь і розчинити, постійно помішуючи, не кип’ятити!

Для заливки взяти 3,5 склянки води, додати в неї сіль і цукор. Закип’ятити.

З’єднати заливку з желатином. Для цього в заливку влити попередньо приготований розчин желатину, довести до кипіння і залити помідори.

Закрутити банки, перевернути догори дном, вкутати до охолодження.

Також ми розповідали про помідори, консервовані «всуху», для яких не потрібен розсіл.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: