Догори
Дати відгук

Помідори у власному соку (на зиму) — простий рецепт

Що може бути приємніше, ніж відкрити взимку баночку домашньої консервації?

2 хв на прочитання11 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Ароматні домашні помідори у власному соку — простий рецепт, який дозволяє зберегти свіжість і насиченість смаку помідорів на довгі зимові місяці. Що може бути приємніше, ніж відкрити взимку баночку домашньої консервації й відчути аромат дозрілих на сонці плодів?

Інгредієнти (на дві баночки по 500 мл):

помідори — 1,2 кг;

оцет 9 % — 1 ст. ложка;

олія — ​​1 ст. ложка;

часник — 1 зубчик;

цукор — 1 ч. ложка;

сіль — 1/2 ч. ложки;

перець чорний горошком — 6-7 шт.

Приготування.

Банки та кришки ретельно вимити в гарячій воді, можна з невеликою кількістю соди, та промити. Велику каструлю заповнити водою приблизно на третину, поставити на максимальне нагрівання. Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь до середнього й обережно помістити кришки в окріп. Зверху на каструлю встановити металеві ґратки (підійдуть звичайні ґрати з духовки). Поставити банки на ґрати шийкою вниз. Таким чином простерилізувати кришки та банки пором приблизно 10-15 хвилин.

Потім обережно зняти гарячі простерилізовані банки та поставити на чистий рушник денцем догори. Кришки акуратно витягнути з окропу і також викласти на рушник.

Помідори вимийте та видалити плодоніжки. У кількох місцях зробити на шкірці наколи. Заповнити банки помідорами. У банки поміститься приблизно половина помідорів — це нормально. До речі, в банки краще класти ті помідори, що менші за розміром, а більші поки що відкласти убік.

У будь-який зручний спосіб довести до кипіння приблизно 1 л води.

Залити банки з окропом помідорами, прикрити чистими кришками і відставити вбік.

Помідори, що залишилися, розрізати навпіл або на чотири частини та натерти м'якоть на дрібній тертці. Шкірку, що залишилася, можна викинути.

Отримане пюре із помідорів перелити в каструлю з товстим дном.

Поставити каструлю із пюре на середній вогонь і довести до кипіння. Періодично помішуючи, кип'ятити пюре приблизно 5 хвилин.

Часник очистити, натерти на дрібній тертці та відправити в каструлю. Також додати сіль, цукор, оцет, перець горошком та олію. Перемішати та знову довести вміст каструлі до кипіння.

З банок із помідорами акуратно злити воду.

Обережно наповнити банки киплячим томатним соком і закрутити кришками.

Акуратно перевернути баночки вгору дном і перевірити, чи вони не підтікають. Закутати теплою ковдрою чи вовняною хусткою й залишити до повного охолодження.

Помідори у своєму соку готові. Зберігати їх можна в сухому, темному та прохолодному місці — комора для цього чудово підійде.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Гуманітарний працівник вивозить сміття із зони ізоляції під час попереднього спалаху вірусу Марбурга в Анголі. Фото: Майк Хатчінгс/Reuters
Руанда повідомляє про різке зростання випадків захворювання на хворобу, викликану вірусом Марбурга — ось що радить ВООЗ
3 хв на прочитання04 Жовтня 2024
Фото: Picture alliance
Жителі Південної Америки побачили в небі «око Саурона» — ось як це виглядало
1 хв на прочитання04 Жовтня 2024
Тренди екологічної моди 2024. Фото: VitalikRadko/Depositphotos
Топ-7 трендів екологічної моди у 2024 році: стиль на захисті планети
1 хв на прочитання2 години тому
Деревина у залізничних вагонах. Фото: Офіс генерального прокурора
Підозра у контрабанді лісу: працівникам Поліського лісового офісу та експертам ТПП повідомлено про підозру
1 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля запускає тренінги з моніторингу викидів парникових газів для бізнесу
1 хв на прочитання4 години тому
Немає аналогів у світі: науковці СумДУ розробили унікальний пристрій модифікування полімерів наноматеріалами (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Святкування Рош га-Шана: паломники-хасиди відзначають 5785-й Новий рік в Умані
1 хв на прочитання6 годин тому
Захворюваність на COVID-19 знизилася на найже 60%: статистика за вересень
1 хв на прочитання8 годин тому