Догори
Дати відгук

Помідори у власному соку (на зиму) — простий рецепт

Що може бути приємніше, ніж відкрити взимку баночку домашньої консервації?

2 хв на прочитання11 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Ароматні домашні помідори у власному соку — простий рецепт, який дозволяє зберегти свіжість і насиченість смаку помідорів на довгі зимові місяці. Що може бути приємніше, ніж відкрити взимку баночку домашньої консервації й відчути аромат дозрілих на сонці плодів?

Інгредієнти (на дві баночки по 500 мл):

помідори — 1,2 кг;

оцет 9 % — 1 ст. ложка;

олія — ​​1 ст. ложка;

часник — 1 зубчик;

цукор — 1 ч. ложка;

сіль — 1/2 ч. ложки;

перець чорний горошком — 6-7 шт.

Приготування.

Банки та кришки ретельно вимити в гарячій воді, можна з невеликою кількістю соди, та промити. Велику каструлю заповнити водою приблизно на третину, поставити на максимальне нагрівання. Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь до середнього й обережно помістити кришки в окріп. Зверху на каструлю встановити металеві ґратки (підійдуть звичайні ґрати з духовки). Поставити банки на ґрати шийкою вниз. Таким чином простерилізувати кришки та банки пором приблизно 10-15 хвилин.

Потім обережно зняти гарячі простерилізовані банки та поставити на чистий рушник денцем догори. Кришки акуратно витягнути з окропу і також викласти на рушник.

Помідори вимийте та видалити плодоніжки. У кількох місцях зробити на шкірці наколи. Заповнити банки помідорами. У банки поміститься приблизно половина помідорів — це нормально. До речі, в банки краще класти ті помідори, що менші за розміром, а більші поки що відкласти убік.

У будь-який зручний спосіб довести до кипіння приблизно 1 л води.

Залити банки з окропом помідорами, прикрити чистими кришками і відставити вбік.

Помідори, що залишилися, розрізати навпіл або на чотири частини та натерти м'якоть на дрібній тертці. Шкірку, що залишилася, можна викинути.

Отримане пюре із помідорів перелити в каструлю з товстим дном.

Поставити каструлю із пюре на середній вогонь і довести до кипіння. Періодично помішуючи, кип'ятити пюре приблизно 5 хвилин.

Часник очистити, натерти на дрібній тертці та відправити в каструлю. Також додати сіль, цукор, оцет, перець горошком та олію. Перемішати та знову довести вміст каструлі до кипіння.

З банок із помідорами акуратно злити воду.

Обережно наповнити банки киплячим томатним соком і закрутити кришками.

Акуратно перевернути баночки вгору дном і перевірити, чи вони не підтікають. Закутати теплою ковдрою чи вовняною хусткою й залишити до повного охолодження.

Помідори у своєму соку готові. Зберігати їх можна в сухому, темному та прохолодному місці — комора для цього чудово підійде.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
На Одещині спалах АЧС
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне / poradnica.com.ua
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитання2 години тому
Перша у світі методологія оцінки кліматичного впливу збройних конфліктів
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитання3 години тому
Державна екоінспекція змусила порушників компенсувати шкоду за вирубку дерев на Миколаївщині. Фото ілюстративне
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитання5 годин тому
На Полтавщині знайдено червонокнижну рослину (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: стратегічне партнерство для розвитку територіальних громад України
2 хв на прочитання6 годин тому
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
1 хв на прочитання7 годин тому
Запорізька АЕС вдруге за тиждень на межі блекауту
1 хв на прочитання8 годин тому