- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Помідори у власному соку (на зиму) — простий рецепт
Помідори у власному соку (на зиму) — простий рецепт
Що може бути приємніше, ніж відкрити взимку баночку домашньої консервації?
Ароматні домашні помідори у власному соку — простий рецепт, який дозволяє зберегти свіжість і насиченість смаку помідорів на довгі зимові місяці. Що може бути приємніше, ніж відкрити взимку баночку домашньої консервації й відчути аромат дозрілих на сонці плодів?
Інгредієнти (на дві баночки по 500 мл):
помідори — 1,2 кг;
оцет 9 % — 1 ст. ложка;
олія — 1 ст. ложка;
часник — 1 зубчик;
цукор — 1 ч. ложка;
сіль — 1/2 ч. ложки;
перець чорний горошком — 6-7 шт.
Приготування.
Банки та кришки ретельно вимити в гарячій воді, можна з невеликою кількістю соди, та промити. Велику каструлю заповнити водою приблизно на третину, поставити на максимальне нагрівання. Довести воду до кипіння. Зменшити вогонь до середнього й обережно помістити кришки в окріп. Зверху на каструлю встановити металеві ґратки (підійдуть звичайні ґрати з духовки). Поставити банки на ґрати шийкою вниз. Таким чином простерилізувати кришки та банки пором приблизно 10-15 хвилин.
Потім обережно зняти гарячі простерилізовані банки та поставити на чистий рушник денцем догори. Кришки акуратно витягнути з окропу і також викласти на рушник.
Помідори вимийте та видалити плодоніжки. У кількох місцях зробити на шкірці наколи. Заповнити банки помідорами. У банки поміститься приблизно половина помідорів — це нормально. До речі, в банки краще класти ті помідори, що менші за розміром, а більші поки що відкласти убік.
У будь-який зручний спосіб довести до кипіння приблизно 1 л води.
Залити банки з окропом помідорами, прикрити чистими кришками і відставити вбік.
Помідори, що залишилися, розрізати навпіл або на чотири частини та натерти м'якоть на дрібній тертці. Шкірку, що залишилася, можна викинути.
Отримане пюре із помідорів перелити в каструлю з товстим дном.
Поставити каструлю із пюре на середній вогонь і довести до кипіння. Періодично помішуючи, кип'ятити пюре приблизно 5 хвилин.
Часник очистити, натерти на дрібній тертці та відправити в каструлю. Також додати сіль, цукор, оцет, перець горошком та олію. Перемішати та знову довести вміст каструлі до кипіння.
З банок із помідорами акуратно злити воду.
Обережно наповнити банки киплячим томатним соком і закрутити кришками.
Акуратно перевернути баночки вгору дном і перевірити, чи вони не підтікають. Закутати теплою ковдрою чи вовняною хусткою й залишити до повного охолодження.
Помідори у своєму соку готові. Зберігати їх можна в сухому, темному та прохолодному місці — комора для цього чудово підійде.
Більше новин читайте на GreenPost.