У тому, щоб приготувати помідори по-грузинськи, нема нічого складного.
Інгредієнти на 1 л банку:
помідори;
морква — 1/2 шт.;
болгарський перець — 1 шт.;
ріпчаста цибуля — 1 шт.;
часник — 1 зубчик;
сіль — 1 ч. л.;
цукор — 30 г;
оцет — 30 г;
кріп, петрушка, перець чорний горошком.
Приготування.
Моркву порізати кільцями і покласти на дно банки разом із зеленню і часником.
Перець очистити від плодоніжки і насіння, розрізати на 4 частини. Покласти перець, помідори і цибулю в банки.
Закип’ятити воду і залити окропом овочі в банці, накрити кришкою. Залишити на 20 хвилин.
Злити воду. Додати в неї сіль, цукор, перець горошком і довести до кипіння.
Додати в банку оцет і залити маринадом, відразу ж закрутити. Перевернути банки догори дном і закутати до повного вистигання.
Також ми розповідали про консервовані помідори: рецепт «із перчиком».