Догори
Дати відгук

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом жорстокого вбивства собаки на Одещині

Слідчі розпочали кримінальне провадження.  

2 хв на прочитання02 Листопада 2023, 16:18
На Одещині повісили пса На Одещині повісили пса
Поділитись:

Подія сталася в одному із сіл Саф’янівської територіальної громади. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.  Про це йдеться у пресрелізі ГУ Нацполіції Одеської області.

Про жорстоке поводження з твариною правоохоронцям сповістив староста села. Йому місцевий житель повідомив, що на власному паркані виявив повішеного безпритульного собаку, якого він підгодовував.

Співробітники територіального підрозділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується жорстоке поводження з тваринами.

«В рамках розпочатого слідчими кримінального провадження встановлюються всі обставини події та особа, причетна до даного правопорушення. Санкція статті тягне за собою покарання у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років», - розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Слідство триває.

У Поліції нагадують: 

За знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало їм фізичного болю, страждань, але не призвело до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, а також інші порушення правил утримання, транспортування та поводження з тваринам на винних осіб може бути накладено стягнення у вигляді штрафу від 3,4 тис. до 8,5 тис. гривень з конфіскацією тварини, якщо її перебування у власника становить загрозу для її життя або здоров’я, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб (ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

А відповідно до ст. 289 Кримінального кодексу України, за жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, їх каліцтва чи загибелі, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, винних може бути покарано обмеженням волі строком від одного до трьох років або позбавленням волі від двох до восьми років з конфіскацією тварини.

Нагадаємо, раніше ми писали, що На Одещині знайшли повішеним собаку: власник підозрює сусіда (ФОТО)

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.