Плов із баклажаном — авторський рецепт

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Ця страва вважається чоловічою.

За легендою, плов винайшли кухарі Олександра Македонського, оскільки він любив гаряче і гостре. Ця страва вважається чоловічою. Є багато рецептів плову, навіть авторські – наприклад, від шеф-кухаря Дмитра Кенсіцького.

Приготування такого плову складається з трьох етапів: спочатку він смажиться, потім тушкується і вариться — так страва виходить максимально ароматною, а смак насиченим.

Інгредієнти:

рис довгозернистий — 3 кг;

телятина — 1 кг;

морква — 1 кг;

цибуля — 600 г;

часник — 300 г;

баклажан — 300 г;

болгарський перець — 500 г;

паприка — 30 г;

зіра — 30 г;

перець — 30 г;

зерна гірчиці — 20 г;

суміш спецій «До плову» — 1 упаковка;

олія — 100 г;

вода — 6 л.

Приготування.

Нарізати всі інгредієнти однакового калібру. Викласти в розігрітий казан м’ясо з морквою.

Коли м’ясо підрум’янилось, додати цибулю, солодкий перець і паприку. Розмішати цю ароматну суміш і через 5-7 хвилин додати головний інгредієнт — баклажан.

Коли овочі стали м’якими, висипати сухий не промитий рис. Розмішати, щоб рис трохи підсмажився й увібрав у себе аромат овочів і м’яса.

Додати спеції та 1 л води. Тушкувати 10 хвилин.

Додати ще 2 л води та викласти часник, зрізавши голівки знизу. Коли вода трохи випарується, накрити плов кришкою та залишити ще на 20 хвилин.

За 5 хвилин до готовності додати петрушку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: