Піца з тонким тістом — покроковий рецепт

2 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенеровано ШІ

Як начинку можна використовувати ковбасні вироби, овочі, зелень, гриби, м'ясо, консервовані чи мариновані продукти.

Піца — страва, яка підкорила світ, припавши до смаку не тільки італійцям. Головний секрет — це якісний соус, сир і гарне тісто. Ось рецепт піци з тонким тістом.

Як начинку можна використовувати ковбасні вироби, овочі, зелень, гриби, м'ясо, а також консервовані чи мариновані продукти. До неї додають різні спеції і трави. Основу для піци можна зробити самостійно, а можна купити вже готову. Її роблять з листкового, дріжджового й інших видів тіста.

Інгредієнти:

борошно — 2,5 склянки;

вода — 1 склянка;

сухі дріжджі — ⅔ ч. л.;

цукор — 1 ч. л.;

сіль — 1 дрібка;

болгарський перець — 1 шт.;

гриби — 300 г;

ковбаса — 200 г;

сир — 200 г;

томати — 2 шт.;

оливкова олія — 1 ст. л.;

орегано, базилік — до смаку.

Приготування.

Воду підігріти до кімнатної температури, насипати в неї дрібку солі, цукор і дріжджі, перемішати й залишити на 7 хвилин у теплому місці. Борошно обов'язково просіяти та порційно додати до води і дріжджів. Вимішати тісто, в кінці додати оливкову олію. Готове тісто покласти в миску й накрити харчовою плівкою, залишити так на 15 хвилин.

Помити овочі, гриби нарізати пластинами й обсмажити на соняшниковій олії до випаровування рідини, перець очистити від насіння й нарізати тонкими кружечками, томати також нарізати кружечками. Ковбасу нарізати тонкими кружечками, а сир подрібнити на тертці.

Дістати відпочиле тісто, розкачати його дуже тонко — 2-3 мм.

На тісто викласти третину сиру, потім посипати сухим орегано та базиліком, викласти ковбасу, шар смажених грибів, перець і томати, зверху присипати все сиром.

Відправити в розігріту до 220 °C духовку на 10-15 хвилин. Готову піцу дістати з духовки, почекати кілька хвилин, а потім розрізати її на шматочки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: