Догори
Дати відгук

Піца з морепродуктами: як приготувати вдома

Давно стала хітом у меню піцерій.

2 хв на прочитання10 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Запашна, ніжна, соковита — піца з морепродуктами підкорює серця. Якщо ви фанат морського смаку, то піца з морепродуктами — те, що треба! Тонке тісто, ніжний сир, пікантний соус і багато креветок, мідій, кальмарів — звучить смачно, чи не так? Ця піца давно стала хітом у меню піцерій, адже поєднання морепродуктів із сиром і томатами просто ідеальне. Хочете приготувати таку смакоту вдома? Ось простий рецепт.

Інгредієнти:

тісто для піци — готове або домашнє;

томати у власному соку — 200 г;

моцарела — 150 г;

креветки — 100 г;

кальмари — 100 г;

мідії — 100 г;

оливкова олія — 2 ст. л.;

часник — 1 зубчик;

орегано, базилік, сіль — до смаку.

Приготування.

Якщо морепродукти заморожені, розморозити їх у холодильнику чи холодній воді, а потім ретельно промити. Креветки очистити від панцира, кальмарів нарізати кільцями. Мідії, якщо вони у мушлях, попередньо відварити 5 хвилин у підсоленій воді, а потім вийняти із мушель.

У невеликій сковорідці розігріти 1 ст. л. оливкової олії. Додати подрібнений часник і обсмажити 1 хвилину, щоб він віддав аромат. Додати томати у власному соку, розім’яти їх виделкою чи блендером до однорідної консистенції. Додати дрібку орегано, солі та варити на середньому вогні 5–7 хвилин, поки соус не загусне. Для ще більшого смаку додати дрібку червоної паприки чи перцю чилі до соусу, якщо любите пікантність. Зняти з вогню та дати трохи охолонути — це буде основа піци.

На іншій сковорідці розігріти 1 ст. л. оливкової олії, додати морепродукти (креветки, кальмари, мідії) і залишок подрібненого часнику. Обсмажити 2–3 хвилини на середньому вогні, щоб морепродукти стали ароматними.

Розкачати тісто для піци на деко чи спеціальну форму, змастити його підготовленим томатним соусом. Рівномірно розподілити натерту моцарелу та викласти зверху обсмажені морепродукти.

Випікати піцу в розігрітій до 220 °C духовці 10–12 хвилин, доки сир не розплавиться, а краї тіста не стануть золотавими. Дістати з духовки, посипати свіжим базиліком і подавати гарячою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зеленський підписав Закон про підтримку агросектору — важливий крок до стандартів ЄС
Президент підписав євроінтеграційний Закон про підтримку аграріїв
1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Єврокомісія не виключає судових позовів проти Польщі, Угорщини та Словаччини через заборону українського зерна
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне, My pictures are CC0. When doing composings / Pixabay
Аграрії України намолотили понад 40 мільйонів тонн зернових
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Нові правила сплати за землю: спрощення переходу обов’язків при зміні власника нерухомості
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Хелловін: від кельтських традицій до українських інтерпретацій
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке (ФОТО)
1 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Каріньян повертається: день, коли червоне вино з характером святкує своє відродження
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025