Піца на кефірному тісті — один із найшвидших способів приготування цієї страви: ніяких тобі замішувань, вичікувань, поки тісто підійде. Тут усе простіше: розмішав, виклав у форму, додав усе, що є в холодильнику, засипав тертим сиром — і в духовку.
Інгредієнти:
кефір жирний — 0,5 л;
борошно — 450 г;
сода — 0,5 ч. ложки;
сіль — до смаку;
сосиски, ковбаса, шинка — до смаку;
печериці свіжі — 200 г;
перець болгарський — 1 шт.;
помідор — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
зелень — до смаку;
майонез — 3 ст. ложки;
кетчуп — 3 ст. ложки;
твердий сир — 100 г.
Приготування.
Для тіста змішати соду з кефіром і трохи зачекати, щоб її згасити. Через хвилин 15 кефір влити у борошно, посолити та ретельно розмішати. Тісто має бути не рідке.
Викласти його на змащену олією форму і мокрими руками розтягнути по всій площі.
Тепер змішати кетчуп з майонезом і цю суміш обережно за допомогою ложки нанести на тісто.
Зверху викласти порізану ковбасу, гриби, болгарський перець, помідор, цибулю, зелень.
Засипати тертим сиром.
Запікати близько 20 хвилин при температурі 180-200 °C.
Більше новин читайте на GreenPost.