Піца на кефірному тісті — надзвичайно простий рецепт

1 хв на прочитання20 Лютого 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Розмішав, виклав у форму, додав усе, що є в холодильнику, засипав тертим сиром — і в духовку.

Піца на кефірному тісті — один із найшвидших способів приготування цієї страви: ніяких тобі замішувань, вичікувань, поки тісто підійде. Тут усе простіше: розмішав, виклав у форму, додав усе, що є в холодильнику, засипав тертим сиром — і в духовку.

Інгредієнти:

кефір жирний — 0,5 л;

борошно — 450 г;

сода — 0,5 ч. ложки;

сіль — до смаку;

сосиски, ковбаса, шинка — до смаку;

печериці свіжі — 200 г;

перець болгарський — 1 шт.;

помідор — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

зелень — до смаку;

майонез — 3 ст. ложки;

кетчуп — 3 ст. ложки;

твердий сир — 100 г.

Приготування.

Для тіста змішати соду з кефіром і трохи зачекати, щоб її згасити. Через хвилин 15 кефір влити у борошно, посолити та ретельно розмішати. Тісто має бути не рідке.

Викласти його на змащену олією форму і мокрими руками розтягнути по всій площі.

Тепер змішати кетчуп з майонезом і цю суміш обережно за допомогою ложки нанести на тісто.

Зверху викласти порізану ковбасу, гриби, болгарський перець, помідор, цибулю, зелень.

Засипати тертим сиром.

Запікати близько 20 хвилин при температурі 180-200 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: