Пісні страви: шоколадно-банановий торт-пиріг – покроковий рецепт

1 хв на прочитання27 Березня 2024, 22:43
Пісні страви: шоколадно-банановий торт-пиріг

Його хочеться їсти просто так.

Простий рецепт пісного шоколадно-бананового торту-пирога.

Крем на основі бананового молока та гіркого шоколаду схожий на пудинг, і це на руку, тому що торт зовсім не потрібно вирівнювати. Він швидко стабілізується і легко сам виходить із форми.

Якщо плануєте якось прикрашати – робимо це відразу, як вилили весь крем, потім просто не приклеїться.

Зберігайте рецепт діліться рецептом із своїми подругами!

Бісквіт на форму 16 см:

200 мл теплої води

200 грам борошна

180 грам цукру

40 грам какао порошку

80 грам рослинної олії

120 грам пюре банана

2/3 чайні ложки соди

1 чайна ложка розпушувача.

Приготування бісквіту:

Змішуємо всі інгредієнти, наприкінці вливаємо теплу воду.

Випікаємо за нормальної температури 160 градусів 1-1.2 години. Бісквіт довго пропікається. Можна поділити на 2 форми.

Даємо охолонути і нарізаємо на 2 або 3 коржі.

Крем:

600 грам бананового молока (можна замінити на кокосове / вівсяне / мигдальне)

40 грам какао

125 грам темного шоколаду

50 грам цукру

5 грам агар-агару

Приготування:

Якщо готуватимете не з банановим молоком, цукру потрібно більше.

Змішуємо молоко, цукор, какао, агар агар, кип’ятимо 2-3 хвилини, саме кип’ятимо, не прогріваємо.

Агар агар починає діяти лише за кипіння.

Додаємо гіркий шоколад. Даємо постояти 15-20 хвилин при кімнатній температурі або навіть у холодильнику, щоб маса охолола трохи.

Виливаємо як на фото через лопатку, щоб не випливли банани.

Охолоджуємо 1-1.5 годин можна в морозилці або просто в холодильнику.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: