Пісні смажені пиріжки з картоплею — простий рецепт

2 хв на прочитання26 Березня 2023, 00:33

Смажаться вони приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Пісні смажені пиріжки з картоплею можна легко приготувати з продуктів, які знайдуться чи не на кожній кухні.

Інгредієнти:

борошно — 300 г;

цукор — 1 столова ложка;

сіль — 1 чайна ложка;

дріжджі сухі швидкодіючі — 1 чайна ложка;

олія — 50 мл;

вода — 150 мл;

картопля — 600 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

цибуля зелена — 5 пір'їн;

перець мелений — за смаком.

Приготування.

Просіяти в широку миску борошно пшеничне. Всипати в борошно цукор, сіль, дріжджі, перемішати. Влити порцію олії та теплу кип'ячену воду 38 °С. Замішати м'яке дріжджове тісто і на 1 годину прибрати його в тепле місце.

Очищену картоплю перекласти в каструлю і залити холодною водою, до смаку посолити. Довести до кипіння, варити картоплю приблизно 20 хвилин. Картопляний відвар злити, картоплю розім’яти. Очистити ріпчасту цибулю, пасерувати її в олії, додати в картопляне пюре, сюди ж покласти нарізану зелену цибулю, за смаком поперчити. Перемішати. Начинка для картопляних пиріжків готова.

Тісто розділити приблизно на 12 шматочків. Кожен шматочок розкачати в круглу заготовку, на яку помістити трохи більше столової ложки картопляної начинки.

З'єднати краї заготовок, ховаючи начинку всередині. Зліплені пиріжки зверху прим’яти долонею.

У сковороді розігріти достатню кількість олії. Перекласти пиріжки в олію швом донизу. Смажити пиріжки з картоплею приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Після смаження пиріжки викласти на паперові серветки чи паперові рушники, аби позбавитися зайвої олії.

Смачні пиріжки з картоплею, смажені на сковороді, готові.

Також ми розповідали про пісні смажені пиріжки з картоплею — смачний рецепт із продуктів, які є на кожній кухні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: