Пісні смажені пиріжки з картоплею можна легко приготувати з продуктів, які знайдуться чи не на кожній кухні.
Інгредієнти:
борошно — 300 г;
цукор — 1 столова ложка;
сіль — 1 чайна ложка;
дріжджі сухі швидкодіючі — 1 чайна ложка;
олія — 50 мл;
вода — 150 мл;
картопля — 600 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
цибуля зелена — 5 пір'їн;
перець мелений — за смаком.
Приготування.
Просіяти в широку миску борошно пшеничне. Всипати в борошно цукор, сіль, дріжджі, перемішати. Влити порцію олії та теплу кип'ячену воду 38 °С. Замішати м'яке дріжджове тісто і на 1 годину прибрати його в тепле місце.
Очищену картоплю перекласти в каструлю і залити холодною водою, до смаку посолити. Довести до кипіння, варити картоплю приблизно 20 хвилин. Картопляний відвар злити, картоплю розім’яти. Очистити ріпчасту цибулю, пасерувати її в олії, додати в картопляне пюре, сюди ж покласти нарізану зелену цибулю, за смаком поперчити. Перемішати. Начинка для картопляних пиріжків готова.
Тісто розділити приблизно на 12 шматочків. Кожен шматочок розкачати в круглу заготовку, на яку помістити трохи більше столової ложки картопляної начинки.
З'єднати краї заготовок, ховаючи начинку всередині. Зліплені пиріжки зверху прим’яти долонею.
У сковороді розігріти достатню кількість олії. Перекласти пиріжки в олію швом донизу. Смажити пиріжки з картоплею приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Після смаження пиріжки викласти на паперові серветки чи паперові рушники, аби позбавитися зайвої олії.
Смачні пиріжки з картоплею, смажені на сковороді, готові.
Також ми розповідали про пісні смажені пиріжки з картоплею — смачний рецепт із продуктів, які є на кожній кухні.