Пікантна закуска з помідорів із зеленню та морквою — легкий рецепт

1 хв на прочитання28 Липня 2024, 08:21
Фото: «Їжа легко»

Чудово підійде як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу.

Ця пікантна закуска з помідорів із зеленню та морквою стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Легкий і корисний, цей рецепт чудово підійде як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу. Для її приготування знадобляться пружні помідори із щільною шкіркою — бажано взяти сорт сливка.

Інгредієнти:

помідори — 4-5 шт.;

морква — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

кріп — ½ пучка;

олія — ​​3 столові ложки;

оцет столовий 9% — 2 столові ложки;

цукор — ¼ чайної ложки;

сіль — ¼ чайної ложки;

перець червоний мелений — за смаком.

Приготування.

Добре промити помідори під проточною водою. Зрізати місце, в якому росла плодоніжка, а самі помідори потім нарізати у формі великих часточок.

Очистити свіжу соковиту морквину. Подрібнити її тонкою соломкою. Можна взяти для зручності тертку для моркви по-корейськи.

Очистити цибулину. Пошинкувати її тонкими півкільцями.

Промиті й обсушені гілочки свіжого кропу дрібно покришити.

Для заправки в маленькій мисці з'єднати олію, столовий оцет, цукор, сіль, червоний мелений перець. Енергійно змішати інгредієнти заправки.

В об'ємну миску покласти нарізку з помідорів, цибулі, моркви та кропу. Залити до інгредієнтів пікантну заправку. Перемішати. Смачну закуску на півгодини поставити у холодильник, а потім можна із задоволенням пригощатися. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: