Ця пікантна закуска з помідорів із зеленню та морквою стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Легкий і корисний, цей рецепт чудово підійде як для повсякденного вжитку, так і для святкового столу. Для її приготування знадобляться пружні помідори із щільною шкіркою — бажано взяти сорт сливка.
Інгредієнти:
помідори — 4-5 шт.;
морква — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
кріп — ½ пучка;
олія — 3 столові ложки;
оцет столовий 9% — 2 столові ложки;
цукор — ¼ чайної ложки;
сіль — ¼ чайної ложки;
перець червоний мелений — за смаком.
Приготування.
Добре промити помідори під проточною водою. Зрізати місце, в якому росла плодоніжка, а самі помідори потім нарізати у формі великих часточок.
Очистити свіжу соковиту морквину. Подрібнити її тонкою соломкою. Можна взяти для зручності тертку для моркви по-корейськи.
Очистити цибулину. Пошинкувати її тонкими півкільцями.
Промиті й обсушені гілочки свіжого кропу дрібно покришити.
Для заправки в маленькій мисці з'єднати олію, столовий оцет, цукор, сіль, червоний мелений перець. Енергійно змішати інгредієнти заправки.
В об'ємну миску покласти нарізку з помідорів, цибулі, моркви та кропу. Залити до інгредієнтів пікантну заправку. Перемішати. Смачну закуску на півгодини поставити у холодильник, а потім можна із задоволенням пригощатися. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.