Догори
Дати відгук

Підживлення розсади нашатирним спиртом, чи можна використовувати цей засіб

Експерти пояснили, чи варто довіряти народним засобам.

1 хв на прочитання05 Лютого 2024, 16:40
Підживлення розсади нашатирним спиртом Підживлення розсади нашатирним спиртом
Поділитись:

При вирощуванні розсади багато дачників не можуть встояти перед спокусою випробувати ті чи інші нетрадиційні способи поліпшити її якість або допомогти в критичній ситуації. Так, наприклад, звичайний у побуті нашатирний спирт, вважається гарним зміцнювальним засобом для сіянців за нестачі азоту. Деякі рекомендують кавову гущу. Наскільки ефективні подібні рекомендації — розбираємося з експертами, інформує Ukr.Media.

Якщо мова зайшла про нашатирний спирт, то він реально ефективний у боротьбі з таким могутнім городнім шкідником, як капустянка, яка не переносить його запаху і біжить куди подалі від нього. Що ж стосується застосування його як заповнювача нестачі азоту, то в цьому контексті краще скористатися профільним добривом.

Полив розчином нашатирного спирту розсада просто навіть і не помітить, оскільки засвоюваний азот випарується ще до того, як ґрунт під политою розсадою підсохне.

Щоб хоч частинка дійшла до розсади у вигляді живлення, тут потрібен полив не з розрахунку 1 чайна ложка на 10 літрів води, тут бочками лити треба. Приблизно те ж саме можна сказати про кавову гущу. Тому використовуйте традиційні підживлення — так воно набагато надійніше буде. А такого роду народні засоби ну хіба що не зашкодять розсаді, однак і користь їй скільки-небудь істотної не принесуть.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.